Foto: Unsplash

Ak máte doma túto detskú stoličku, rozhodne ju nepoužívajte.

Slovenská obchodná inšpekcia (SOI) upozorňuje na nevyhovujúci výrobok, ktorý predstavuje riziko ohrozenia zdravia. Ide o detskú jedálenskú stoličku 3v1 značky Kruzzel. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Pri používaní hrozí nebezpečenstvo

Výrobok je pôvodom z Poľska, je vo svetlozelenom prevedení s odnímateľným plastovým podnosom. Umožňuje tiež nastavenie výšky sedu.

SOI tvrdí, že takáto detská stolička môže predstavovať potenciálne riziko poranení. „V dôsledku nedostatočného konštrukčného vyhotovenia detskej vysokej stoličky, môže dôjsť, pri dlhodobom používaní stoličky, k zlyhaniu pasívneho zadržiavacieho systému a možnému pádu dieťaťa zo stoličky. Následkom pádu môže dieťa utrpieť otrasu mozgu, tržné poranenia, či pomliaždeniny alebo fraktúry kostí,“ upozorňuje.

Foto: soi.sk

Inšpekcia uvádza, že kontrolovanej osobe umožnila prijať navrhnuté opatrenia, ktorými sa zaviazala k nesprístupňovaniu nebezpečného výrobku na trhu. Stolička má byť tiež stiahnutá z predaja.

V prípade, že takúto detskú stoličku máte doma, môžete ju vrátiť predávajúcemu, u ktorého ste ju zakúpili. Vo vlastnom záujme ju prestaňte používať.

Uložiť článok

Najnovšie články