Foto: TASR - Jaroslav Novák

Kotlár označil Fica za alfa politika.

Premiér Robert Fico (Smer-SD) plne podporil splnomocnenca vlády SR pre preverenie procesu riadenia a manažovania zdrojov počas pandémie COVID-19 Petra Kotlára. Vláda SR prerokuje návrh jeho uznesenia týkajúci sa aj manažovania pandémie. TASR o tom informoval tlačový a informačný odbor Úradu vlády (ÚV) SR.

Článok pokračuje pod videom ↓

 „Na dnešnom stretnutí predseda vlády SR Robert Fico dohodol so splnomocnencom vlády SR pre preverenie procesu riadenia a manažovania zdrojov počas pandémie COVID-19 Petrom Kotlárom, že na jednom z najbližších rokovaní vlády SR sa prerokuje návrh uznesenia,“ uviedol ÚV SR s tým, že cieľom návrhu bude definovať postoje vlády SR k pokusom odobrať suverénnym štátom právo manažovať pandémie.

Ako doplnil, cieľom bude aj zmeniť štatút splnomocnenca vlády SR, aby sa posilnili jeho právomoci a aby mohol efektívnejšie naplniť poslanie úradu splnomocnenca. Taktiež uložiť konkrétne úlohy konkrétnym členom vlády smerujúce k získaniu všetkých relevantných informácií týkajúcich sa korupcie a nehospodárneho nakladania s finančnými prostriedkami použitými na nákup zdravotníckych pomôcok, vakcín, plošného testovania či prevádzkovanie mobilných odberových miest. Okrem toho tiež uložiť úlohu konkrétnym členom vlády podať príslušné trestné oznámenia na neznámeho alebo konkrétneho podozrivého.

Podľa webu Aktuality sa Kotlár vyjadril, že Roberta Fica považuje za alfa politika a za lekárov sa hanbí. Ministrovi vnútra vraj neverí a vo svojej práci nemieni ustúpiť.

 

Uložiť článok

Najnovšie články