Foto: Interez.sk

Podrobnosti v súčasnosti nie sú známe.

Sídlo spoločnosti Turkish Aerospace Industries (TAI) na predmestí tureckej metropoly Ankara sa v stredu stalo terčom teroristického útoku, ktorý si vyžiadal mŕtvych a zranených. Na sociálnej sieti X to uviedol turecký minister vnútra Ali Yerlikaya, informuje TASR na základe správ agentúr AFP a DPA.

Článok pokračuje pod videom ↓

Štyri obete a 14 zranených si vyžiadal útok na sídlo spoločnosti Turkish Aerospace Industries (TAI) na predmestí tureckej metropoly Ankara. Oznámili to v stredu tureckí predstavitelia, píše TASR s odvolaním sa na správy agentúr AFP a Reuters. Turecký minister vnútra Ali Yerlikaya informoval, že traja zranení sú vo vážnom stave. Podľa jeho slov išlo o teroristický útok. Dodal, že „dvaja teroristi boli neutralizovaní“.

Turecké médiá informovali, že pred vstupom do areálu firmy, ktorá vyvíja a vyrába bojové lietadlá a drony, bolo najprv počuť výbuch a neskôr sa ozvala streľba. K útoku sa zatiaľ nikto neprihlásil. Turecký minister spravodlivosti Yilmaz Tunč povedal, že bolo spustené vyšetrovanie. Generálny tajomník Severoatlantickej aliancie (NATO) Mark Rutte útok odsúdil a uviedol, že Aliancia stojí pri Turecku. Dodal, že telefonoval s tureckým prezidentom Recepom Tayyipom Erdoganom a situáciu pozorne sleduje. Útok odsúdila aj delegácia EÚ v Turecku.

Ruský prezident Vladimir Putin vyjadril sústrasť v súvislosti s útokom počas stretnutia s Erdoganom v Kazani. Útok odsúdilo aj Nemecko. Hovorkyňa nemeckého rezortu diplomacie ho označila za „šokujúci“ a dodala, že Berlín čo najdôraznejšie odsudzuje všetky formy terorizmu.

Uložiť článok

Najnovšie články