Foto: SITA/AP

Umelci stoja za Kamalou. Exprezident Obama rapoval na mítingu na pieseň Eminema.

Americký rapper Eminem v utorok vystúpil vo svojom rodnom meste Detroit na mítingu viceprezidentky Kamaly Harrisovej, ktorá je demokratickou kandidátkou v blížiacich sa prezidentských voľbách.

Článok pokračuje pod videom ↓

„Ako väčšina z vás vie, mesto Detroit a celý štát Michigan pre mňa veľa znamenajú. A pred týmito voľbami je na nás viac zameraná pozornosť než kedykoľvek predtým,“ povedal Eminem davu. „Je dôležité využívať svoj hlas. Preto všetkých vyzývam, aby išli voliť,“ dodal 52-ročný umelec.

Na pódiu mu robil spoločnosť aj americký exprezident Barack Obama. Prišiel za zvuku Eminemovej piesne „Lose Yourself“, z ktorej následne „zarapoval“ niekoľko veršov.


Táto akcia sa konala len niekoľko dní pred začiatkom predčasných volieb v Michigane. Demokrati dúfajú, že táto udalosť pomôže zvýšiť nadšenie medzi voličmi. Obama na podujatí tiež ostro kritizoval Donalda Trumpa za jeho nedávne správanie, pričom uviedol: „Ak by sa váš dedko správal takto, boli by ste určite znepokojení.“

Účasť voličov v Detroite, ktorý je dlhodobo baštou demokratov, bude kľúčová pre výsledok prezidentských volieb, keďže Michigan tradične v prezidentských voľbách patrí medzi rozhodujúce štáty.

Podporili ju aj ďalšie známe osobnosti

Eminem nie je jediný z radov umelcov, ktorí podporili Kamalu Harrisovú. Predtým tak učinili aj Taylor Swift, Usher, Katy Perry, John Legend, Ariana Grande, Julia Roberts, Barbra Streisand či Jennifer Garner.

Uložiť článok

Najnovšie články