Foto: markiza.sk

Najsledovanejšia politická diskusná relácia Na telo sa po niekoľkomesačnej pauze vrátila na obrazovky s novou tvárou.

Koncom mája upozornil dlhoročný moderátor najsledovanejšej diskusnej politickej relácie Na telo Michal Kovačič na tlak zo strany vedenia a na snahu o zasahovanie do spravodajstva a relácie a na ich cenzurovanie. Televízia jeho slová poprela, zároveň však reláciu stiahla z programu a Kovačiča o niekoľko týždňov neskôr prepustila. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Jeden z najstarších televíznych formátov na Slovensku sa minulú nedeľu po mimoriadne dlhej prestávke opäť vrátil na obrazovky. S novým štúdiom, zmenenou hudbou a aj s novou moderátorkou. Tvárou Na telo sa stala Karolína Lacová.

Nová tvár relácie

Na telo sa objavilo v nedeľnom programe po nezvyčajne dlhej pauze. Kým predošlé roky si dávala relácia pauzu len počas letných prázdnin, tohtoročnú sezónu začala o mesiac a pol neskôr.

Markíza jej moderátorku nevyberala spomedzi svojich radov, stavila na úplne novú tvár. Tou sa stala niekdajšia rozhlasová moderátorka zrušenej verejnoprávnej RTVS. Tam pôsobila sedem rokov v relácii Z prvej ruky.

Karolína Lacová má za sebou prvú debatu. Krátko pred nedeľným vysielaním uviedla, že ide o veľkú profesionálnu výzvu, ktorú prijala s pokorou a rešpektom.

„Ste tu správne, pripravené sú otázky na telo s Karolínou Lacovou,“ povedala v prvých sekundách relácie. Lacová okrem mierne rozpačitého nástupu na začiatku, kedy predsedu strany Sloboda a Solidarita Branislava Gröhlinga privítala slovom „Ďakujem“ miesto „Dobrý deň“, odmoderovala reláciu pomerne hladko.

„Podala štandardný moderátorský výkon, z pohľadu moderovania alebo otázok som nezachytil, že by mala rozdielny prístup k jednej alebo k druhej strane,“ zhodnotil pre interez Lacovej premiéru generálny riaditeľ New School Communications Gabriel Tóth.

Moderátorka sa hostí snažila držať v línii položených otázok a často obe strany napomínala. Dialo sa tak už od prvej položenej otázky, kedy šéfa vnútra musela vrátiť k položenej otázke – ako sa konsolidácia dotkne politikov.

Lacová Šutaja Eštoka niekoľkokrát prerušila, aby ho upozornila, že jej otázka znela inak. Predseda koaličnej strany Hlas-SD niekoľkokrát reagoval podráždene s tým, aby ho nechala dopovedať.

Napomínať musela aj šéfa SaS, a to napríklad v momente, keď ministrovi odkázal „nech už je ticho, prosím vás“.

Výrazne nízka sledovanosť

Najsledovanejšou diskusnou reláciou sa v nedeľu stalo O 5 minút 12. Ako informuje portál Mediaboom, prvé Na telo bez Kovačiča zaznamenalo výrazný prepad sledovanosti. Reláciu s Karolínou Lacovou si pozrelo asi 227-tisíc divákov v univerzálnej skupine.

„Na telo má silný trend. Posledné roky však bola relácia veľmi silno prepojená s Michalom Kovačičom, a jeho odchod i to, čo bolo medializované, ju poškodili,“ vysvetľuje Tóth.

Relácia sa v novej podobe rozbieha približne tak, ako po päťročnej pauze v roku 2018, kedy Zlaticu Švajdovú Puškárovú nahradil Michal Kovačič. V tom čase sa Kovačičovi nepodarilo siahať ani na priemery televízie. Postupom času sa však z Na telo stala najsledovanejšia debata na Slovensku.

Podľa Tótha to však zatiaľ neznamená, že sa Na telo postupne nedostane k pôvodným číslam. „Na telo funguje dlhodobo a Markíza je silná televízia. Veľa závisí od toho, ako bude moderátorka fungovať a ako naplní obsah,“ myslí si.

Uložiť článok

Najnovšie články