Foto: TASR

Teploty sa dnes budú pohybovať od +11 do +16 °C.

Na slnečné lúče dnes zabudnite. Pred nami je oblačný a zamračený deň, ktorý bude navyše počas rána sprevádzať aj hmla a vyskytnúť sa môžu aj prehánky, či slabé zrážky. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Počasie dnes bude zamračené

V niektorých okresoch Banskobystrického a Košického kraja si treba v stredu ráno dávať pozor na hmlu s dohľadnosťou 50 až 200 metrov. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý vydal výstrahy prvého stupňa. Informuje o tom na svojom webe.

Výstrahy platia pre takmer celý Banskobystrický kraj a okres Rožňava. „Znížená dohľadnosť predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity. Výskyt hmiel s uvedenou dohľadnosťou môže spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ pripomína SHMÚ.

Ako informuje iMeteo, počas noci prešiel našou oblasťou smerom na juhovýchod nevýrazný studený front. Ten je spojený s plytkou brázdou nízkeho tlaku a za ním sa k nám navyše od severozápadu rozširuje tlaková výš.

Aj keď sa studený front vo vysokom tlaku rozpadal, na počasí jeho prítomnosť dnes rozhodne pocítime. Pripomenie sa vysokou oblačnosťou a zamračenou oblohou.

Teploty sa budú pohybovať od +11 do +16 °C. Keďže zväčšená oblačnosť zabráni výraznejšiemu poklesu teplôt, v stredu ani vo štvrtok nás nečaká mrazivé ráno.

Od štvrtka by sa k nám malo vrátiť príjemnejšie, prevažne slnečné počasie, s teplotami od +12 do +18 °C.

Uložiť článok

Najnovšie články