Foto: TASR - Pavol Ďurčo

Pandémia covidu, ale aj zvýšené ceny energií v minulosti potrápili nejedno lyžiarske stredisko. Ako to bude so známym zimným centrom na severe Slovenska?

Počas uplynulých zimných turistických sezón sa niekoľkokrát objavili správy o problémoch rôznych lyžiarskych stredísk. Tie museli zápasiť predovšetkým s vysokými cenami energií, nepriaznivým počasím, ale tiež s nižšou návštevnosťou. Niektoré to, bohužiaľ, neprežili. Iné sa zase dostali do finančných problémov.

Článok pokračuje pod videom ↓

Ako to bude s blížiacou sa novou sezónou, zatiaľ nevedno, no už teraz sa objavujú indikátory, ktoré vyvolávajú otázky. Ako upozornil portál Žilinak.sk, známe severoslovenské lyžiarske stredisko SKI Milotín stále nenašlo nového majiteľa. Hľadá ho pritom už od februára, kedy bola zverejnená prvá ponuka na jeho predaj. Zimné rekreačné centrum sa nachádza na Orave, konkrétne v obci Zuberec.

Ako z aktualizovanej ponuky realitného portálu vyplýva, nový majiteľ si musí pripraviť približne 650-tisíc eur. Lyžiari tu majú k dispozícii tri ľahké a stredne náročné zjazdovky, výhodou je možnosť večerného lyžovania, ktoré zabezpečuje osvetlenie celej trate. Zjazdovka navyše môže v prípade nepriaznivého počasia využívať aj umelé zasnežovanie.

Stredisko SKI Milotín je ľahko dostupné autobusovou alebo osobnou automobilovou dopravou. V areáli sa nachádza priestor pre bufet, lyžiarsky servis a požičovňu výstroje. Stredisko je vybavené elektronickými turniketmi s lístkovým systémom alebo čipovými kartami,“ uvádza sa v ponuke. Neďaleko zjazdovky sa môžu návštevníci dokonca aj ubytovať, nachádzajú sa tu štyri apartmány.

Podľa predávajúcej realitnej kancelárie ide o vhodnú investičnú príležitosť. Čo sa týka samotnej prevádzky lyžiarskeho strediska, bližšie informácie pre tohtoročnú zimnú sezónu zatiaľ nie sú známe. Na google svieti oznam, že je „trvalo zatvorené“, niekdajšia webová stránka už nefunguje a nenašli sme ani iné verejné sociálne siete.

Uložiť článok

Najnovšie články