Foto: Donart Film

Ak už máte za sebou nedeľnú prechádzku, je čas pustiť si nejaký dobrý film. Čo poviete na tento?

V uplynulých dňoch si Česi, ale aj Slováci obľúbili na streamovacej službe Netflix komédiu pochádzajúcu z dielne týchto našich susedov. Záhradníkov rok sa vyšplhal až na prvé miesta sledovanosti a znova sa nám potvrdilo, že diváci z našich končín po českých snímkach priam bažia. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Jiří Havelka si nielenže sadol na režisérsku stoličku, ale sa postaral aj o scenár českej snímky Záhradníkov rok, ktorá balansuje na pomedzí komédie a drámy. V hlavnej úlohe si môžete vychutnať herca Oldřicha Kaisera.

Stvárňuje tu postavu záhradníka, ktorý žije so svojou ženou (Dáša Vokatá) svoj pokojný život. Túto idylku im naruší nový majiteľ neďalekého zámku, ktorý by chcel okrem iných vlastniť aj pozemok tejto rodinky. Ako už asi tušíte, oni z toho nie sú vôbec nadšení a rozpútajú medzi sebou ostrú „vojnu“ v podobe bizarných situácií z jednej či druhej strany, opisuje distribútor.

Diváci filmu hádžu aj štyri hviezdičky

Čo sa týka hodnotenia divákov, Záhradníkov rok neobstál vôbec najhoršie. Na ČSFD mu svieti hodnotenie 65 % a viacerí nešetrili chválou. „Mal som pre tento film veľké očakávania a musím uznať, že boli takmer úplne naplnené,“ priznal jeden z nich.

„Myslím si, že film je dobrý, ale treba k nemu tú správnu náladu so štipkou masochizmu — potom budete trpieť, ale náramne si to užijete,“ pridala odporúčanie ďalšia diváčka, ktorá snímke udelila štyri hviezdičky z piatich. Takže, kým sa na túto snímku vrhnite, nezabudnite sa na ňu správne naladiť.

Nuž ak hľadáte tip na film k nedeľnému obedu, alebo rozmýšľate, ako si spríjemniť večer, možno si prídete na svoje pri tomto. Tak šup pod deku a oddýchnite si pred pracovným či školským týždňom, ktorý o chvíľu opäť štartuje.

Uložiť článok

Najnovšie články