Foto: Reprofoto, Instagram.com (@bentonhomestead) / Reprofoto, YouTube.com ( Benton Homestead Japan)

Takto sa im podarilo zrealizovať svoj sen.

Po rokoch bývania v americkom meste New Orleans sa pár rozhodol, že si svoj život predstavuje trochu inak. Priťahoval ich vidiek a predstava úplne samostatného života. Dani a Evan Bentonovci následne strávili viac ako rok cestovaním po Mexiku. Začiatkom roka 2023, po 15 mesiacoch života s batohom na chrbte, ukončili cestu príchodom do Japonska.

Článok pokračuje pod videom ↓

Využili pritom Startup víza, ktoré majú pomôcť začínajúcim podnikateľom s budovaním biznisu. Na japonskom ostrove Ómišima dnes prevádzkujú malý penzión a včeliu farmu, pričom tvrdia, že konečne našli úplné šťastie.

O svoj príbeh sa podelili pre portál CNBC.

Kúpili opustený dom za pár tisíc, aby začali úplne odznova

Súčasťou ich plánu bola kúpa domu, ktorý stojí na ostrove od roku 1953 a bol viac než 10 rokov opustený.

Samotný dom ich stál len na 7 500 dolárov, alebo približne 6 910 eur. So všetkými ostatnými poplatkami, akými je napríklad jednorazová daň, ich tak kúpa vyšla len na 9 292 dolárov (približne 8 600 eur).

Po kúpe začal pár usilovne pracovať na obnove domu. Mnoho vecí si riešili sami, pretože chceli, aby renovácia stála čo najmenej. Museli tiež konať s veľkým časovým tlakom – víza im totiž platili len 6 mesiacov. Manželia museli za extrémne krátky čas dokázať, že ich podnikanie má potenciál, aby mohli v krajine zostať.

Renováciu sa im po náročnom polroku podarilo dokončiť. Vrátane vybavenia, dali za ňu len 29-tisíc dolárov. Manželia sa pritom snažili zachovať tradičný štýl, ktorý kopíruje japonské domy z éry Šówa.

„Chceli sme, aby hostia mali pocit, že vstupujú do domu japonskej babičky,“ hovorí Dani o projekte.

„Náš rozpočet by všetko toto v USA neumožnil.“

Z lacného opusteného domu je dnes nádherný penzión s názvom Benton Guesthouse, ktorý sa v oblasti teší veľkej popularite. Navštevujú ho primárne cyklistické skupiny, no občas k nim zavítajú i dvojice či sólo cestovatelia.

Pár si zakrátko odkúpil aj susedný opustený dom, pričom momentálne usilovne pracuje na ďalšej renovácii. Založili si aj vlastnú včeliu farmu. „Máme šťastie, pretože si nás vzal pod krídla miestny včelár, ktorý nás naučil o rôznych výzvach a predátoroch, ktorým čelia včely medonosné v Japonsku,“ opisuje Dani.

„Náš rozpočet by všetko toto v Spojených štátoch jednoducho neumožnil,“ uzatvára spokojná Dani. „Na ostrove sme sa cítili ako doma v momente, keď sme dorazili. Dnes si už nedokážeme predstaviť žiť hocikde inde.“

Pokiaľ vás zaujímajú detaily zo života šťastných manželov, svoju cestu k samostatnému životu zaznamenávajú na profiloch na sociálnych sieťach YouTube a Instagram.

Uložiť článok

Najnovšie články