Ilustračná foto: Unsplash

Ráno sa môže ojedinele vyskytovať hmla, ktorá ale rýchlo zmizne.

Počasie na Slovensku dnes bude pripomínať babie leto a čakajú nás ideálne podmienky s príjemnými teplotami. V noci bolo síce chladno a na niektorých miestach klesli čísla na teplomeroch hlboko pod nulu, no cez deň bude miestami až 18 stupňov Celzia.

Článok pokračuje pod videom ↓

Ráno sa môže ojedinele vyskytovať hmla, najmä na východnom a strednom Slovensku, s dohľadnosťou 50 až 200 metrov. Meteorológovia pre viaceré okresy vydali výstrahu prvého stupňa. Výstraha sa týka celého Banskobystrického kraja, Košického a Prešovského kraja aj väčšiny okresov v Žilinskom kraji.

Dnešok ale bude teplý a slnečný, informuje iMeteo. „Najvyššia denná teplota dosiahne +13 °C až +18 °C, v údoliach ojedinele okolo +11 °C. Teplota na horách vo výške 1 500 metrov nad morom bude dosahovať okolo +13 °C,“ dodáva portál.

Pekne bude celý týždeň

Pôjde o jeden z takmer dokonalých dní. Neskazí ho ani vietor. Ten dnes bude prevažne slabý, na západe a severe miestami južný, s rýchlosťou do 20 km/h. Zrážky sa dnes neočakávajú. Podobné počasie sa pritom očakáva celý tento týždeň.

Uložiť článok

Najnovšie články