Ilustračná foto: TASR - Jaroslav Novák

Rezort im nevydal potrebné povolenia.

Ambulantná pohotovostná služba (APS) pre dospelých v Bánovciach nad Bebravou preruší v piatok v noci dočasne svoju činnosť. Obyvatelia sa budú môcť obrátiť na APS v okolitých mestách. Informovalo o tom mesto Bánovce nad Bebravou na svojom webe.

Článok pokračuje pod videom ↓

APS, ktorá sa nachádza v priestoroch bánovskej nemocnice, dočasne ukončí svoju prevádzku v piatok o 22.00 h, uviedla radnica na základe oznámenia prevádzkovateľa APS.

„O pacientov s náhle zhoršeným zdravotným stavom sa postará APS v Topoľčanoch, Trenčíne a v Partizánskom, v akútnych prípadoch odporúčame kontaktovať tiesňovú linku 155, prípadne 112,“ doplnila radnica s tým, že o obnovení APS v meste bude obyvateľov včas informovať.

Skončila pohotovosť v Bánovciach nad Bebravou aj v Dubnici nad Váhom

Prevádzkovateľom APS v Bánovciach nad Bebravou je spoločnosť RZP. Okrem Bánoviec nad Bebravou dočasne preruší prevádzku pohotovostnej služby pre dospelých aj v Dubnici nad Váhom. „Prevádzka APS bude prerušená, nakoľko Ministerstvo zdravotníctva SR vydalo nové povolenie na ich prevádzku neskoro. Stále nie je právoplatné a nás čakajú v najbližších dňoch ešte administratívne úkony, ktoré sú nevyhnutné na to, aby činnosť APS mohla pokračovať,“ uviedol zástupca spoločnosti pre médiá Andrej Luprich.

Spoločnosť podľa neho musí v prvom rade „správoplatniť“ povolenie, požiadať Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou o vydanie nového kódu poskytovateľa a uzatvoriť zmluvy so zdravotnými poisťovňami, keďže ide o novú ambulanciu. „Všetky tieto činnosti budú trvať približne desať až 15 dní,“ dodal.

Uložiť článok

Najnovšie články