Foto: Interez.sk

Aktuálny zásah u našich susedov.

Rakúska polícia zasahuje pri akcii, kde sa vo vínnej pivnici v rakúskej obci Zistersdorf pri hraniciach so Slovenskom zabarikádoval Slovák podozrivý z vraždy.

Článok pokračuje pod videom ↓

Má ísť o 59-ročného muža, ktorý je podozrivý z vraždy staršej ženy, informuje denník SME. Muž má mať pri sebe výbušniny a zbrane. Ako prvá o prípade informovala rakúska verejnoprávna stanica ORF. Okolité domy evakuovali, zasahujú aj špeciálne jednotky Cobra, experti na výbušniny a asi 120 policajtov. Muž mal jedného člena špeciálnej jednotky zraniť tak, že zrejme odpálil jednu z výbušnín. Uviedol to hlavný inšpektor Johann Baumschlager na tlačovej konferencii v St. Pöltene. Zranený policajt nie je v smrteľnom nebezpečenstve.

Je nebezpečný

Podľa Baumschlagera je slovenský občan „nebezpečný“ a v minulosti bol zadržaný vo viacerých krajinách Európy za neoprávnené držanie výbušnín a zbraní. Vzhľadom na nebezpečný charakter podozrivého páchateľa bol „vytvorený väčší perimeter“ zásahu, uviedol tlačový hovorca polície.

Policajný hovorca v sobotu ráno potvrdil, že ženu našli mŕtvu v miestnej vinici s bodnými ranami. Podozrivého slovenského občana videli svedkovia utekať v blízkosti miesta činu.

Správu budeme aktualizovať o nové informácie.

Uložiť článok

Najnovšie články