Ilustračná foto: Unsplash

Polícia informovala o ďalšom útoku medveďa.

Na začiatku októbra sme vás informovali o tragickej udalosti, kedy medveď usmrtil muža v katastri obce Hybe. Dnes prišla polícia s ďalšou závažnou správou.

Článok pokračuje pod videom ↓

Ako informujú na svojich sociálnych sieťach, v lesnom poraste medzi obcou Šútovce a Poruba v kat. území obce Kanianka došlo k napadnutiu človeka medveďom hnedým. Na miesto smeruje zásahový tím.

Polícia tiež varuje, aby si občania rozmysleli prechádzku v prírode a v prípade potreby informovali zložky. Ako ďalej informuje Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby, presnejšie ide o oblasť Ploský Grúň v okrese Prievidza. Na miesto vyslali ambulanciu aj ambulanciu záchranársky vrtuľník. Medveď napadol muža, má mať zranenia na horných aj dolných končatinách, je pri vedomí.

Stanovisko Štátnej ochrany prírody

Štátna ochrana prírody (ŠOP) SR apeluje na turistov, hubárov a návštevníkov hôr v tomto období, aby boli mimoriadne opatrní. Dôvodom bol dnešný ranný útok medvedice na 66-ročného hubára v katastri obce Kanianka v okrese Prievidza. K incidentu došlo v hustom lesnom poraste v lokalite Boškovie laz a Ploské, ktorá sa nachádza v prirodzenom biotope medveďa hnedého.

Na mieste útoku sa okrem medvedice nachádzali aj dve mláďatá. Zranený muž si sám privolal pomoc a bol ošetrený hasičmi, ktorí ho následne transportovali do Bojnickej nemocnice. Utrpel zranenia ľavého ramena a ľavej dolnej končatiny. Zásahový tím pre medveďa hnedého ŠOP SR dorazil na miesto útoku v krátkom čase, spolu s ďalšími záchrannými zložkami. ŠOP SR pripomína, že všetky potrebné informácie o bezpečnosti, ako aj odporúčania, ako sa správať v oblastiach s výskytom medveďa hnedého, sú dostupné na ich webovej stránke.

Uložiť článok

Najnovšie články