Foto: Profimedia

S kráľovnou trávila takmer každý deň.

Dlhoročná tajomníčka Alžbety sa rozhodla po dvoch rokoch od smrti kráľovnej vyjsť s pravdou von, aká bola v skutočnosti za zatvorenými dverami paláca. Hoci na prvý pohľad vyzerala nebojácne, odvážne a sebavedomo, v súkromí sa prejavila jej iná tvár. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Len pred pár dňami vyšlo najavo, že kráľovná Alžbeta krátko pred svojou smrťou adresovala manželke princa Harryho Meghan nepríjemné slová, ktoré potvrdzujú, že ju zrejme nemala príliš v láske. Tentoraz unikli ďalšie informácie, o ktorých nikto nevedel, týkajúce sa povahy Alžbety a toho, aká bola mimo médií a širokej verejnosti.

Hanblivá a ústretová

Samatha Cohen má množstvo spomienok na kráľovnú, ktorej slúžila necelé dve desaťročia. Pre britské noviny The Sunday Times prezradila zaujímavé informácie o Alžbete II., ktorá bola podľa jej slov hanblivá a mala veľmi rada autá.

Samatha pracovala najprv na tlačovom oddelení v Buckinghamskom paláci a postupne sa dostala až na miesto tajomníka pre komunikáciu panovníka, neskôr jeho asistenta. Bola jedným z jej najdôveryhodnejších a najbližších pomocníkov.

Foto: TASR, AP

Ako poznamenala Samantha, jej vzťah s kráľovnou bol blízky, pričom medzi nimi bolo jedinečné puto. Podľa jej slov „kráľovná bola neuveriteľná šéfka“, ktorá vyšla v ústrety mladej rodine svojho zamestnanca. Kvôli povinnostiam kráľovnej sa Samantha so svojím manželom a tromi deťmi neustále sťahovala. Často sa stávalo, že Vianoce všetci trávili v Norfolku, leto v Škótsku a Veľká noc bola vo Windsore.

Láska k autám

Uložiť článok

Najnovšie články