Foto: TASR - Martin Baumann

Agentúra sa pýtala aj na atentát na premiéra Fica.

Splnomocnenec vlády pre preverenie pandémie Peter Kotlár predstavil závery svojho vyšetrovania. Okrem tvrdení o tom, že koronavírus bol umelo vytvorený a zámerne rozšírený, hovorí aj o tom, že vakcíny menia ľudskú DNA a vládnu koalíciu vyzval, aby zastavila očkovanie mRNA vakcínami. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Prieskum, ktorý sa zaoberal mienkou ľudí ohľadom Kotlárových zistení ukázal, že mu verí takmer štvrtina obyvateľstva, upozornil portál Aktuality.

Toto ukázal prieskum

Podľa prieskumu agentúry SCIO, až 23,3 percenta respondentov verí tomu, že Kotlár odhalil a dokázal pravdu. Naopak, 39 percent opýtaných zastáva názor, že jeho tvrdenia sa nezakladajú na vedeckých poznatkoch, sú nebezpečné a odsúdeniahodné.

Asi 23,9 percenta ľudí uviedlo, že k téme nedisponuje dostatkom informácií. 13,8 percenta nemá na tému názor.

Prieskumu sa zúčastnilo tisíc respondentov, konal sa od 7. do 11. októbra.

Okrem názoru na Kotlárove odhalenia sa agentúra pýtala aj na to, čo si ľudia myslia o atentáte na premiéra Roberta Fica, respektíve, kto je za útok zodpovedný.

32,8 percenta ľudí si myslí, že za atentát môže vo veľkej miere samotný premiér, ako dôvod uviedli nenávistnú rétoriku a politiku. Zodpovednosť médiám, opozícii a mimovládkam, ktoré štvú proti súčasnej vláde, pripísalo 32 percent opýtaných.

Iba 22,1 percenta z atentátu viní výhradne muža, ktorý atentát spáchal a 13,1 percenta ľudí si myslí, že útok bol zinscenovaný a neveria, že sa naozaj stal.

Uložiť článok

Najnovšie články