Ilustračné foto: Google Maps, reprofoto / Unsplash

Rezidentov anglického mesta Cambridge novinka poriadne nahnevala.

Na úseku, ktorý spája cesty Milton Road a Elizabeth Way, pribudlo na kruhovom objazde celkom 36 semaforov. Novinka je v prevádzke od 8. októbra. Za ten čas stihla zožať poriadne veľa urážok. Rezidenti mesta Cambridge tvrdia, že úprava je „absurdná“ a výrazne zhoršuje plynulosť premávky.

Článok pokračuje pod videom ↓

Inštalácia semaforov mala prebehnúť ako súčasť programu Milton Road Improvement Scheme. Projekt vedie Great Cambridge Partnership (GCP) a má hodnotu 31,9 milióna libier (čo predstavuje sumu približne 38,16 milióna eur).

O správe napísal portál The Telegraph, citujú Novinky.

Absurdita a obscénnosť, tvrdia rezidenti

Podľa rezidentov, 36 nových semaforov premávke vôbec nepomáha – naopak, výrazne ju spomaľujú. „Je to absurdné, žijem tu viac ako 20 rokov priamo pri kruhovom objazde. Autá teraz zastavujú zbytočne,“ hovorí jeden z rezidentov.

Údajne sa stretávajú s incidentmi, počas ktorých sa na červenej na dlhú dobu zasekáva rad áut. Zároveň však na samotnom objazde nie je žiadna premávka, a teda neexistuje dôvod, prečo by mali autá čakať.

„Je to šialenstvo. Kruhové objazdy boli predsa vytvorené preto, aby semafory neboli potrebné,“ povedal pre The Telegraph Sebastian Baker. „… hneď sa objavili dopravné zápchy, predtým ste po okruhu vedeli prejsť normálne. Tridsaťšesť semaforov je obscénnosť.“

Podľa hovorcu spoločnosti GCP bolo však implementovanie 36 semaforov správnym rozhodnutím, píše Cambridge News.

„Samotný kruhový objazd a jeho usporiadanie sa mierne zmenili, aby sa zabezpečilo, že sa každý môže voľne a bezpečne pohybovať v autobusoch, autách, na bicykloch, kolesách aj pešo. Radi by sme sa poďakovali všetkým, ktorí pomohli s realizáciou.“

Uložiť článok

Najnovšie články