Aktuálna správa, Bleskovka

Foto: Interez

Z medializovaných informácií vyplynuli jej možné sympatie k spoločenstvám AllatRa a Tvorivá spoločnosť.

Žilinský krajský prokurátor Tomáš Balogh podá na Najvyšší správny súd SR disciplinárny návrh na prokurátorku Luciu Pavlaninovú, spájanú so spoločenstvami AllatRa a Tvorivá spoločnosť. Ako informoval, dôvodom je, že neoznámila skutočnosti, ktoré mohli mať vplyv na posudzovanie jej nezaujatosti.

Článok pokračuje pod videom ↓

Prokurátora sa totiž zúčastnila úkonov trestného konania v trestnej veci zločinu založenia, podpory a propagácie hnutia smerujúceho k potlačeniu základných práv a slobôd, pričom v danej veci figurujú aj predmetné spoločenstvá. Z medializovaných informácií pritom vyplynuli jej možné sympatie k spoločenstvám AllatRa a Tvorivá spoločnosť.

Ďalej uvádzam, že s vecou súvisiaci spisový materiál bol na základe vyžiadania predložený na oddelenie závažnej kriminality Generálnej prokuratúry SR za účelom preskúmania postupu orgánov činných v trestnom konaní zo strany dohľadového prokurátora,“ uviedol Balogh. Pavlaninová sa už vzdala funkcie vedúcej prokurátorky oddelenia trestného a boja s organizovaným zločinom Krajskej prokuratúry Žilina.

Prokurátorka Pavlaninová sa zúčastnila úkonov v konaní týkajúcom sa českej reportérky Kristiny Cirokovej z portálu Seznam Správy. Tá je v súvislosti s reportážami a podcastmi o sektách, vrátane AllatRa a Tvorivá spoločnosť, vyšetrovaná pre podozrenie zo zločinu založenia, podpory a propagácie hnutia smerujúceho k potlačeniu základných práv a slobôd. Ciroková konkrétne upozornila, že sa na Slovensku skrýva vodca sekty AllatRa, ktorého na Ukrajine vinia z niekoľkých zločinov.

Uložiť článok

Najnovšie články