Ilustračná foto: Profimedia/SITA/AP

Zo Shiffrinovej vyjadrenia je zrejmé, že bude voliť Kamalu Harris.

Petra Vlhová a Mikaela Shiffrinová sú v súčasnosti dve najväčšie hviezdy ženského lyžovania a sledujú ich milióny fanúšikov po celom svete. Ich vyjadrenia majú preto veľký spoločenský dosah, najmä ak sa týkajú tém, ako sú voľby.

Článok pokračuje pod videom ↓

S americkou lyžiarskou hviezdou vyšiel prednedávnom rozhovor pre denník Kleine Zeitung, kde Shiffrinová naznačila, koho meno bude v nadchádzajúcich prezidentských voľbách krúžkovať, upozornili TVNoviny.

Nepovedala to priamo

„Vždy zdôrazňujem, aké dôležité je voliť. Nechcem ľuďom hovoriť, koho si majú vybrať, pretože každý má svoj vlastný názor. Ale hovorím, že existujú dôležité otázky, ako sú práva žien a právo rozhodovať o svojom tele. Na základe toho si viete domyslieť, aký názor zastávam ja. Je naozaj zlé, že tieto práva sú vôbec predmetom volieb,“ povedala Shiffrinová.

Z jej vyjadrenia je tak zrejmé, že bude voliť demokratickú kandidátku Kamalu Harris, ktorá sa prezentuje aj takýmito témami. Lyžiarka pritom iba nedávno oznámila, že v nadchádzajúcej sezóne Svetového pohára vynechá zjazdy. Dvadsaťdeväťročná pretekárka sa chce plne sústrediť na slalom, obrovský slalom a super-G. Nový súťažný ročník by mala odštartovať 26. októbra „obrákom“ v rakúskom Söldene.

Uložiť článok

Najnovšie články