Foto: See page for author, Public domain, via Wikimedia Commons / Facebook.com (Brian King-Henke)

Minulý mesiac Austin King vyrazil na túru do gigantického národného parku. Plánoval si užiť 7-dňovú cestu po divočine.

16. septembra mal na chlapca naraziť miestny strážca. Austin ho však stretol na úseku, ktorý bol mimo jeho pôvodného plánu. 17. septembra len 22-ročný Austin King volal svojej rodine, aby im povedal, že dosiahol vrchol Eagle Peak vo Wyomingu, najvyšší bod amerického národného parku Yellowstone.

Článok pokračuje pod videom ↓

K hore dorazil počas tretieho dňa od zahájenia svojho dobrodružstva. Príbuzným oznámil, že stojí vo výške približne 3 500 metrov nad morom.

Od toho momentu sa však po Austinovi zľahla zem. Správu priniesol portál NY Post.

Chlapec zanechal na vrchole hory desivý odkaz

Národná správa parkov (NPS) informovala verejnosť o rozsiahlom pátraní. Viac ako 100-členná skupina pozostávala z pozemných tímov, helikoptér a pátracích psov, pričom tímy boli vybavené ďalekohľadmi, sledovačmi a dronmi, ktoré prechádzali celú oblasť. Aj napriek obrovskému úsiliu sa však Austina nájsť nepodarilo.

Foto: Facebook.com (Brian King-Henke)

Pátranie bolo podľa vyjadrenia z 2. októbra tragicky presunuté zo záchrannej akcie na akciu s cieľom nájdenia pozostatkov.

V procese pátrania bol zároveň objavený znepokojujúci odkaz v registri na vrchole hory, ktorý Austin zanechal počas cesty. Ručne napísaná poznámka znela nasledovne:

„Necítim si prsty a moje okuliare sú zahmlené z neľútostného počasia v horách. Skutočne nedokážem uveriť, že som tu, po tom všetkom, čo to stálo. Ustál som dážď, dážď so snehom, krupobitie a najväčší vietor, aký som kedy cítil. Väčšinu dňa som Eagle nezazrel, pre najväčšiu hmlu, akú som kedy v živote videl…“

Foto: Facebook.com (Brian King-Henke)

Chlapec v poznámke uzatvára, že zistil, že išiel nesprávnou cestou. „Mám 22 rokov a na tento deň nezabudnem do konca života.“

„Bol to jeden z najlepších ľudí, akých som kedy stretol,“ povedal k prípadu nešťastný otec, ktorý po chlapcovi pátra každý deň s tímom dobrovoľníkov. „… neviem nájsť slová, ktorými by som vyjadril, čím si teraz prechádzame.“

Pokiaľ chcete s pátraním po chlapcovi pomôcť aj vy, prispieť môžete na zbierku GoFundMe, ktorá bola vytvorená Austinovým otcom za účelom získania finančnej podpory, ktorú môže využiť pri pátraní.

Uložiť článok

Najnovšie články