Foto: SITA - Milan Illík

Mimo akcií predáva najlacnejšie maslo reťazec Lidl, a to za 2,89 eura.

Ministerstvo pôdohospodárstva si spravilo svoj vlastný prieskum o cenách masla. Podľa šéfa rezortu je možné kúpiť 250-gramové maslo za dve až dve eurá a 50 centov. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Toto vyhlásenie sa však Slovákom nepáči. Ako informujú TV Noviny, odkazujú mu, aby im maslo za túto cenu ukázal, vraj si ho radi kúpia do zásoby.

Ceny masla vyskočili

V auguste stálo maslo v priemere dva a pol eura. Už dnes sa však cena toho najlacnejšieho pohybuje okolo troch eur. To, aká bola jeho priemerná cena v septembri, zverejní štatistický úrad na konci októbra.

Skutočnosť je však podľa ministra iná. „Cena 250-gramového masla sa hýbe od 1,99 do 2,49 eura a nad štyri eurá sa nám podarilo nájsť len v jednom obchodom dome. Bez problémov teda viete takéto maslo kúpiť za 2,30 aj od slovenského výrobcu,“ vyhlásil.

Usúdil tak na základe vlastného výskumu, ktorý rezort urobil v jednotlivých obchodoch. Ako však informujú TV Noviny, v piatok 11. októbra sa vydali do reťazcov Billa, Tesco, Kaufland, Lidl a COOP Jednota. Maslo za 1,99 eura alebo za 2,30 nenašli.

Najlacnejšie maslo sa podarilo objaviť v Bille, to stálo 2,39 eura, navyše bolo v 40-percentnej akcii. Mimo nej teda stojí štyri eurá. Akciu na maslo mal aj Kaufland, kde stálo 2,49. Pôvodná cena bola 4,19 eura.

Mimo akcií predáva najlacnejšie maslo reťazec Lidl, a to za 2,89 eura, v COOP Jednota ho nájdete za 2,99 eura. V iných reťazcoch však cena 250-gramovej tehličky presahuje trojeurovú hranicu.

TV Noviny vyzvali ľudí na sociálnych sieťach, aby im prezradili, aké majú skúsenosti s cenami masla. Väčšina z nich bola z ministrovho prieskumu prekvapená a nerozumela tomu, kde maslo za spomenuté ceny nakupuje.

„Nech mi napíše do správy, kde kúpim 250g maslo za 1,99 €. Rada si pôjdem kúpiť aj kartón,“ napísala jedna z komentujúcich.

Uložiť článok

Najnovšie články