Foto: TASR - Pavol Zachar

Bratislava sa pripravuje na expanziu parkovania.

Regulované parkovanie PAAS sa v Bratislave rozšíri o ďalšie zóny v Petržalke a Novom Meste. Pre agentúru SITA to uviedol hovorca magistrátu Peter Bubla.

Článok pokračuje pod videom ↓

„Pracujeme na rozšírení PAAS v Petržalke – na sídliskách Háje 2 a 3, či rozšírení Nového Mesta o Ľudovú štvrť a Zátišie, kde aktuálne mestská časť vyznačuje parkovacie miesta a súvisiace značenie, ako aj na príprave ďalších zón,“ poznamenal hovorca.

Medzi poslednými zaregulovanými lokalitami bola od 19. júna nová PAAS zóna v lokalite RU3 – Trávniky v Ružinove, susediaca so zónou Štrkovec. „Následne 2. októbra sme spustili regulované parkovanie PAAS v zóne Líščie údolie v Karlovej Vsi,“ doplnil hovorca s tým, že o termínoch spustenia ďalších parkovacích zón budú ako doteraz informovať vždy minimálne mesiac vopred.

Čo sa týka ostatných možností parkovania, v auguste otvorili parkovisko P+R Prístavný most s kapacitou 106 parkovacích miest s napojením na cyklotrasu a MHD. „Mesto zabezpečuje projektovanie parkovacieho domu P+R ZOO s plánovanou budúcou kapacitou 418 miest, a taktiež projektuje záchytné parkoviská v blízkosti obratiska budúcej električkovej radiály v Petržalke,“ priblížil hovorca.

Nové parkovacie možnosti v Bratislave

S mestskou časťou Karlova Ves stavajú prvý rezidentský parkovací dom na ulici Ľudovíta Fullu. „Počet parkovacích miest sa tu zvýši takmer o polovicu, celkovo bude k dispozícii 72 miest a pribudne aj nová zeleň,“ uviedol Bubla. Povoľovacie procesy ďalej podľa neho prebiehajú na parkovacie domy v Petržalke na Wolkrovej ulici a v Dúbravke na Saratovskej.

Ďalším pripravovaným projektom je výstavba podzemného parkoviska na Kollárovom námestí. Tu podľa hovorcu aktuálne realizujú prípravné práce a mesto v rámci svojich oprávnení dohliada, aby developer dodržiaval všetky povinnosti, ktoré mu vyplývajú zo všeobecne záväzných právnych predpisov, ako aj zmlúv medzi developerom a mestom. „S developerom a mestskou časťou Staré Mesto o detailoch projektu, vzhľadom na jeho aktuálnu rozpracovanosť, priebežne rokujeme,“ uzavrel Bubla.

Uložiť článok

Najnovšie články