Foto: Pixabay

Klienti týchto slovenských bánk sa už čoskoro dočkajú zaujímavých noviniek.

To, čo sa ešte pred pár rokmi mohlo zdať ako ďaleká budúcnosť, je dnes v mnohých ohľadoch realitou. Platí to aj o bankovom sektore, ktorý v boji o klientov musí neustále modernizovať svoje služby. Jednou z takýchto noviniek sú aj bezkontaktné výbery hotovosti z bankomatov.

Článok pokračuje pod videom ↓

Tie už v súčasnosti ponúka niekoľko bánk pôsobiacich na tuzemskom trhu, ako napríklad VÚB banka, Fio banka, ČSOB, Prima banka či 365 a Poštová banka. Takzvaný bezkontaktný výber hotovosti spočíva v tom, že do bankomatu už nemusíte vkladať fyzickú kartu, ale bude vám stačiť smartfón, hodinky, respektíve iné inteligentné zariadenia, ktoré fungujú s podporou NFC čipu. Podporované sú aj služby ako Google Pay, Apple Pay či Garmin Pay.

V princípe ide o rýchlejší, modernejší, komfortnejší a efektívnejší spôsob vyberania hotovosti. Ako teraz informuje portál Živé.sk, do už existujúcej skupiny sa čoskoro zaradia ďalšie banky. Konkrétne pôjde o Slovenskú sporiteľňu, Tatra banku a tiež o UniCredit Bank. Z dostupných správ vyplýva, že Slovenská sporiteľňa by tak mala urobiť na prelome rokov 2024 a 2025, UniCredit je údajne blízko spustenia tejto novinky.

Nová funkcionalita bude zahŕňať bezkontaktné výbery z bankomatov Tatra banky, a to pre našich klientov, ako aj pre klientov iných slovenských bánk, resp. bánk zo zahraničia. Pre klientov Tatra banky bude sprístupnená aj služba bezkontaktného inicializovania vkladu hotovosti, a to priložením karty,“ uviedla pre Živé.sk hovorkyňa Tatra banky Simona Miklošovičová s tým, že pilotná prevádzka sa začne koncom roka a plne dostupné výbery budú v prvom štvrťroku 2025.

Vo všetkých prípadoch platí, že spustením bezkontaktných výberov sa myslí sprístupnenie funkcie na väčšine dostupných bankomatov v rámci celoslovenskej siete. Samozrejme, za bezkontaktné výbery sa nepovažujú výbery hotovosti prostredníctvom mobilnej bankovej aplikácie.

Uložiť článok

Najnovšie články