Foto: TASR - Adriána Hudecová

Teploty budú počas štvrtka vyššie ako v predošlých dňoch.

Studená jeseň si u nás dá na chvíľu pauzu. Kým juhozápad Európy pustoší doznievajúci hurikán Kirk, k nám jeho zvyšky doputujú vo forme dočasného oteplenia. K našim maďarským susedom sa navyše vrátia až letné teploty. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Bude teplejšie

Uplynulé dni putoval Atlantikom hurikán Kirk. Ako píše iMeteo, aktuálne je už zdegradovaný na posttropickú tlakovú níž. V Portugalsku a v Španielsku napáchal rozsiahle škody.

U nás sa naplno prejaví zajtra, no iným spôsobom. Čaká nás príjemný a slnečný deň, už ráno sa na niektorých miestach teploty vyšplhajú na +18 °C. Počas dňa sa budú pohybovať medzi +17 až +25 °C. Ešte teplejšie však bude na juhu, kde môže ortuť v  teplomeroch ukázať až +27 °C.

Na väčšine územia bude zajtra pomerne veterno. Popoludní dorazí do Zadunajska studený front s prehánkami, na niektorých miestach sa môžu vyskytnúť aj búrky.

V horských oblastiach Slovenska môže počas noci na štvrtok a štvrtkového dopoludnia silnejšie zafúkať. Informuje o tom na svojom webe Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý vydal výstrahu prvého stupňa pred vetrom na horách. Trvá od polnoci do štvrtka 12:00.

Výstraha sa týka okresov Žilina, Tvrdošín, Ružomberok, Námestovo, Martin, Liptovský Mikuláš, Dolný Kubín, Poprad, Brezno a Banská Bystrica. V horských oblastiach nad pásmom lesa meteorológovia miestami očakávajú vietor v nárazoch 110 až 135 kilometrov za hodinu, čo môže znamenať až víchricu.

Uložiť článok

Najnovšie články