Foto: Netflix

Pukance vám pri jeho sledovaní radšej neodporúčame.

Ak patríte medzi divákov, ktorých neodradia pri sledovaní filmov ani poriadne nechutné scény, máme pre vás jeden tip. Ešte v roku 2020 uzrela svetlo sveta snímka Diera (El Hoyo/The Platform), ktorá sa stala hitom Netflixu, aj keď mnohí z nás si museli v niektorých momentoch doslova zakrývať oči. Teraz je tu dvojka a vyzerá to tak, že svojmu predchodcovi nezostane nič dlžná. Aj keď nie všetci fanúšikovia tejto „lahôdky“ sú spokojní. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Diera 2 sa nachádza medzi Slovákmi v top desiatke najsledovanejších filmov, konkrétne je na druhom mieste. Film predbehol iba kriminálny dokument o bratoch Menendezovcovch. Oproti jednotke sa v skľučujúcej Diere, ktorá má byť odrazom našej spoločnosti, menia pravidlá. No život jej obyvateľom neuľahčujú, práve naopak.

Ako už asi tušíte, núdza o poriadne nechutné scény tu nebude. Podľa niektorých divákov však na prvú Dieru nemá.

Vyčítajú jej niekoľko vecí

„Druhá Diera už nie je taká dobrá — aj keď mi príde o niečo komplexnejšia,“ zhodnotil jeden z divákov, ktorý snímke vytkol predovšetkým jej koniec. Nemusíte sa obávať, neprezradíme vám, čo presne sa mu nepáčilo, no súhlasíme, že môže vadiť viacerým.

„V jednotke ma bavilo to neznáme, ten efekt prekvapenia, všetko to fungovalo. Tu sa všetko tak nejako rozpadlo a nefungovalo to,“ podotkol niekto ďalší.

Viacerí sa ale zhodli na tom, že čo sa týka nechutností, nezaostávala.

Tí hore majú všetko, tí naspodku nič. No čo ak sa ich roly vymenia?

Len dodáme, že táto španielska lahôdka skutočne nie je pre každého. Ak ste o tomto sci-fi horore ešte nepočuli, je zasadený do nepríjemného prostredia, v ktorom sú uväznení ľudia. Ide o akési väzenie, ktoré má 333 poschodí a na každom z nich sa nachádzajú dvaja ľudia. Uprostred stiesnenej miestnosti je diera, cez ktorú sa každý deň posúva plošina s jedlom. Jedlo je na začiatku rozdelené tak, aby sa ušlo každému. Ľudia naspodku však napriek tomu hladujú. Keď sa v nich tieto pocity prebúdzajú, ukazuje sa ich pravá tvár a sú schopní urobiť naozaj všetko.

Každý mesiac sa ocitnú na inom poschodí, mení sa teda ich postavenie a podľa toho aj množstvo jedla, ktoré sa k nim dostane. A je iba na ich charaktere, či nechajú niečo aj tým na nižších poschodiach.

Uložiť článok

Najnovšie články