Foto: TASR

Danko zas informoval o príprave Národného mediálneho úradu.

Premiér Robert Fico sa dnes na tlačovej konferencii v Brezne vyjadril na adresu novinárov opäť mimoriadne kriticky. „Ste išli ako krvilační bastardi proti nám,“ povedal predseda vlády.

Článok pokračuje pod videom ↓

Dodal, že žurnalisti by podľa neho mali mať na výkon svojho povolania danú kvalifikáciu, čo vraj budú riešiť na vláde, píše DenníkN. Andrej Danko ho doplnil a informoval o príprave Národného mediálneho úradu. „Taký mediálny bordel ako tu, neexistuje nikde na svete,“ dodal Fico. Myslí si, že novinári si robia čo chcú a nenesú za to žiadnu zodpovednosť.

Premiér chce študovaných žurnalistov

„Advokát, notár, sudca, právnik musí mať vysokoškolské právnické vzdelanie. Prečo by nemalo platiť, že novinárom bude iba ten, kto je buď žurnalista vyštudovaný alebo absolvoval nejakú rekvalifikáciu? Mali by ste byť súčasťou možno nejakých stavovských organizácií, kde budete mať nejaké disciplinárne konania, podobne ako majú advokáti,“ odkázal predseda vlády novinárom.

O zámere mediálnej reformy v utorok hovoril aj podpredseda Národnej rady (NR) SR a líder koaličnej SNS Andrej Danko. „Chcem avizovať, že pripravíme národný mediálny úrad, budeme sa baviť aj o stavovských organizáciách médií a o pravidlách,“ uzavrel. Média totiž podľa vlastných slov viní za vytváranie frustrujúceho stavu.

 

Uložiť článok

Najnovšie články