Foto: profimedia

Kráľ Karol sa rozhodol dočasne prerušiť liečbu rakoviny.

Hoci princezná Kate úspešne ukončila niekoľkomesačnú chemoterapiu po diagnostikovaní rakoviny, jej svokor stále bojuje s touto zákernou chorobou. Od februára, keď 75-ročnému kráľovi Karolovi diagnostikovali rakovinu, sa každý týždeň podrobuje liečbe. Teraz sa však rozhodol dočasne ju prerušiť.

Článok pokračuje pod videom ↓

Ako informuje portál Mirror, kráľ Karola sa spolu s manželkou Kamilou budúci týždeň chystajú na cestu do Austrálie a na Samou, pričom kráľ vraj počas pobytu v zahraničí preruší liečbu rakoviny.

Na niekoľko dní preruší liečbu

Kráľ Karol preruší liečbu rakoviny počas účasti na prestížnej zahraničnej návšteve po tom, ako dostal súhlas od lekárov. Spolu s manželkou sa pripravujú na cestu do Austrálie a Samoy na budúci týždeň v rámci jesennej návštevy. Cesta kráľa a kráľovnej je naplánovaná na 18. októbra. Kráľova liečba sa tak na 11 dní, keď bude mimo krajiny, na krátky čas preruší, ale keď sa vráti, potom sa obnoví.

Foto: profimedia

Panovník sa na túto veľkú cestu, ktorá je jeho prvou cestou do Austrálie, odkedy sa stal kráľom, pripravuje tak, že dodržiava vynovený zdravotný režim a trávi čas v prírode a v spoločnosti svojich blízkych.

Ukázalo sa, že kráľ Karol, ktorý je už dlho zástancom alternatívnych terapií, doplnil chemoterapiu láskou k prírode. Zdroje blízke panovníkovi tvrdia, že kráľ verí, že jeho túžba „byť na čerstvom vzduchu a podporovať rodinné návštevy“ bola hlavným faktorom jeho pokračujúceho zotavovania sa z choroby.

Uložiť článok

Najnovšie články