Foto: TV Markíza

Ako budú vyzerať tohtoročné Vianoce na slovenských televíznych staniciach?

Nielen regály v obchodoch sa začínajú zapĺňať vianočným tovarom. Na najkrajšie sviatky roka sa už tradične v predstihu pripravujú aj slovenské televízie. Ako budú vyzerať Vianoce na trojici najväčších slovenských TV staníc? Tento rok sa očakávané filmové klasiky objavia na nezvyčajných miestach.

Článok pokračuje pod videom ↓

Slovenské televízne stanice si z filmových klasík, ktoré budú vysielať tento rok, žrebovali ešte minulú jeseň. K žrebovaniu dochádza, aby dostali možnosť tie najobľúbenejšie vianočné filmy z česko-slovenského archívu vysielať aj ostatné televízie. Vysielacie práva sa odovzdávajú na krátke obdobie, a tak sa môže stať, že jednotlivé filmové kultovky sa jeden rok objavia na jednej, ďalší rok na druhej televíznej stanici, píše web MediaBoom.sk.

Popoluška sa vracia na Markízu

Úplne pochopiteľne je najväčšia bitka o Tri oriešky pre Popolušku, Pelíšky, Perinbabu či Mrázika. Kde tento rok budeme môcť počas Vianoc vidieť tieto a mnohé ďalšie klasiky?

Televízia Markíza uvedie Tri oriešky pre Popolušku, Pyšnú princeznú, Dívku na koštěti, Slunce, seno, jahody, Slunce, seno a pár facek, rozprávku Dařbuján a Pandrhola, či klasiky Sněženky a machři, Jak utopit dr. Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách, Krakonoš a lyžníci, Pacho, hybský zbojník, Soľ nad zlato, Popolvár najväčší na svete, Plavčík a Vratko, či Nebojsa.

Foto: TV JOJ (press)

Oba diely Perinbaby na JOJ-ke

Konkurenčná TV JOJ tento rok divákov poteší slovenskou klasikou Juraja JakubiskaPerinbaba, ktorá taktiež k Vianociam neodmysliteľne patrí. V jej vysielaní sa objaví vôbec po prvýkrát, 28 rokov ju vysielala pravidelne Markíza. V programe sa ale počas tohtoročných vianočných sviatkov objaví aj nie príliš pozitívne prijaté pokračovanie Perinbaba a dva svety, ktoré JOJ-ka už ponúka na pozretie na jej streamovacej platforme JOJ Play.

Okrem toho ale slovenská komerčná dvojka uvedie aj komédiu S tebou mě baví svět, Pelíšky či Princeznu se zlatou hvězdou. Vlastní tiež práva na S čerty nejsou žerty, Cisárov pekár – Pekárov cisár, Princ a Večernica, Ako sa budia princezné, Honza málem králem, Tretí princ, Labakan, Jak vytrhnout velrybě stoličku, Jak dostat tatínka do polepšovny a Kráľ Drozdia brada.

Najviac česko-slovenských klasík na STVR

Čo sa týka verejnoprávnej Slovenskej televízie a rozhlasu (STVR), tak tá počas tohtoročných Vianoc odvysiela najviac česko-slovenských filmov. Tento rok sa na jej obrazovkách dočkajú diváci klasík Bol raz jeden kráľ, Šialene smutná princezná, Vesničko má středisková, Obušku, z pytle ven!, O statečném kováři, O princezně Jasněnce a létajícím Ševci, Hrátky s čertem, Na samote u lesa, Marečku, podejte mi pero!, Dobrý voják Švejk, Poslušně hlásím, Vrchní, prchi, Sokoliar Tomáš, Vianočné oblátky, Sváko Ragan, Rysavá jalovica, Kubo, Zemianska česť, Falošný princ a Posledná bosorka a veľa ďalších.

 

Kompletné programové štruktúry počas vianočných sviatkov budú známe začiatkom decembra. Trojica slovenských televízií sa už ale v týchto dňoch pripravuje na tohtoročný žreb vysielacích práv na vianočné klasiky na rok 2025. Opäť sa tak môže stať, že to, čo uvidíme na obrazovkách jednotlivých staníc tento rok, sa bude v roku 2025 vysielať niekde úplne inde.

Uložiť článok

Najnovšie články