Ilustračná foto: Facebook - Dano Vydra/Pexels

Podozrivého už zadržala polícia.

Futbaloví fanúšikovia na Slovensku sú zvyknutí, že situácia sa môže za zápasoch niekedy poriadne vyhrotiť. Deje sa tak najmä na stretnutiach Trnavy, Slovana či Dunajskej Stredy. To, čo sa však stalo na zápase nižšej okresne ligy, je nepochopiteľné.

Článok pokračuje pod videom ↓

Aj dedinské zápasy vedia byť niekedy ostré, no väčšinou to končí urážaním rozhodcu zo strany fanúšikov či menšou potýčkou. Na zápase šiestej ligy medzi klubmi ŠK Gbeľany a TJ Horný Hričov (0:2) sa ale situácia nečakane zvrtla, píše Sportnet. Jeden z divákov totiž podľa viacerých výpovedí vytiahol na delegáta zápasu strelnú zbraň.

Bezproblémový zápas

Malo sa tak udiať počas polčasovej prestávky, keď muž priložil delegátovi zbraň k hlave. Išlo pritom o pokojný a bezproblémový zápas. Jeden z fanúšikov však mal stále vykrikovať a delegát ho preto upozornil, aby sa správal slušne. „On však preskočil dva rady, vytiahol pištoľ, natiahol ju a priložil mu ju k hlave,“ povedal jeden zo svedkov.

Na tribúne zavládla panika, a keď chceli fanúšikovia zavolať políciu, dotyčný naskočil na kolobežku a ušiel. Delegát Vladimír Baďura si vraj uvedomil vážnosť situácie až vtedy, keď niektorí ľudia začali utekať – celé sa to zbehlo veľmi rýchlo. Agresor, ktorého krátko po incidente zadržala polícia, je navyše bývalým rozhodcom. Stretnutie muselo byť na 40 minút prerušené.

Uložiť článok

Najnovšie články