Foto: pixabay

Jedna skupina ľudí si v októbri jednorazovo prilepší.

Rodičia detí, ktoré v živote začali novú kapitolu, jednorazovo dostanú väčšiu sumu dávky, aby im mohli zabezpečiť všetko, čo budú potrebovať. Týka sa to školákov, ktorí tento rok prvýkrát zasadli do školských lavíc a potrebujú pomôcky.

Článok pokračuje pod videom ↓

Ako informuje portál Užitočná Pravda, aj tento rok dostanú rodičia detí, ktoré od septembra nastúpili do prvého ročníka na základnej škole, jednorazovo zvýšený prídavok na dieťa. Keďže sa vypláca spätne, sumu za september dostanú v októbri v najbližších dňoch.

Foto: pexels

Koľko dostanú

Cieľom zvýšeného prídavku na dieťa je pomôcť rodičom prvákov s výdavkami spojenými s nástupom do prvého ročníka. Peniaze navyše sú určené na nákup potrebných pomôcok a rodičia ich dostanú automaticky bez toho, aby o ne museli žiadať.

Zákonom stanovená suma prídavku na dieťa je v súčasnosti na úrovni 60 eur. Táto suma bude jednorazovo navýšená o 110 eur, a tak si rodičia v októbri prilepšia dokopy o 170 eur.

Prídavok na dieťa sa vypláca spravidla od 13. do 15. dňa v mesiaci a rodičia dostanú túto sumu tak, ako prídavok poberali doteraz, teda prostredníctvom pošty alebo na bankový účet.

Uložiť článok

Najnovšie články