Foto: SITA - Milan Illík

Naď od Blahu okrem ospravedlnenia žiadal aj 100-tisíc eur.

Ľuboš Blaha sa šéfovi mimoparlamentnej strany Demokrati a bývalému ministrovi obrany Jaroslavovi Naďovi nemusí ospravedlniť. Europoslanec ho označil za vlastizradcu. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Ako informuje STVR, sudca Mestského súdu Bratislava IV Vladislav Pečík rozhodol, že za to, že Blaha Naďa niekoľkokrát označil za vlastizradcu a amerického agenta, sa mu nemusí ospravedlniť.

Nemusí sa ospravedlniť

„Súd musí chrániť slobodu politickej diskusie,“ odôvodnil rozhodnutie sudca, píše Denník N.

„Vyhral som súd nad Naďom – môžem o ňom hovoriť, že je vlastizradca. Súd pred chvíľou rozhovor, že Naď musí strpieť, že o ňom hovoríme, že je vlastizradca – myslím, že už mu na Slovensku nikto inak nepovie. Zvíťazila sloboda slova, zvíťazila spravodlivosť,“ napísal Blaha na sociálnej sieti s tým, že spokojný bude až vtedy, keď exminister zaplatí za svoje zločiny.

Podľa Denníka N počas pojednávania Jaroslav Naď zopakoval, že nemá problém zniesť kritiku, obvinenie z trestného činu vlastizrady je ale príliš.

„Ak by som tvrdil, že dnešné rozhodnutie je pre mňa prekvapením, tak to tak nie je,“ povedal Naď. Zároveň povedal, že sudca nevychádzal z reality, keď tvrdil, že vyjadrenie Blahu bolo čisto politické a nemalo trestnoprávnu rovinu, píše SITA. „Ja si spomínam, že na mňa bolo podaných niekoľko trestných oznámení za spáchanie vlastizrady,“ pripomenul Naď s tým, že na toto sa na súde odvolával aj samotný Blaha.

Pokiaľ súd právoplatne rozhodol, že Igor Matovič nemôže hovoriť o Blahovi, že „mydlil barana“, nemal by byť podľa Naďa nikto svojvoľne obviňovaný ani z vlastizrady. „Samozrejme, to sa týka aj pána Blahu,“ skonštatoval Naď.

Exminister okrem ospravedlnenia žiadal od Blahu aj odškodné 100-tisíc eur.

Uložiť článok

Najnovšie články