Foto: Instagram (nadacia_zastavmekorupciu), Facebook (Juraj Gedra)

Úrad vlády tvrdí, že článok novinárky nie je v súlade s realitou.

Pred niekoľkými dňami sme vás informovali o tom, že plánovanú rekonštrukciu úradu vlády za päť miliónov eur získala nitrianska firma Stanter, blízka Norbertovi Bödörovi. Upozornila na to Nadácia Zastavme korupciu. Tú po prevalení informácie priamo v jej priestoroch „navštívili“ šéf úradu vlády Juraj Gedra a europoslanec Erik Kaliňák (Smer-SD). 

Článok pokračuje pod videom ↓

„Vedeli ste o tom, že zo svojich daní platíte aj youtuberov?“ píše nadácia na sociálnej sieti. Okrem toho zverejnila aj video návštevníkov, ktorí prišli v pracovnom čase konfrontovať autorku článku o rekonštrukcii úradu, Xéniu Makarovú.

Prišli riešiť článok

„Dnes sme mali neohlásenú návštevu. Šéf Úradu vlády Juraj Gedra a europoslanec Erik Kaliňák prišli do priestorov, kde sídlime. Pre dotvorenie obrazu, pán Kaliňák ako europoslanec berie mesačne plat 10-tisíc eur. Pán Gedra ako vedúci Úradu vlády okolo 4-tisíc eur. Skladáme sa im na ne všetci,“ informuje Nadácia Zastavme korupciu.


Dodáva tiež, že je poľutovaniahodné, že v čase, keď Slovensko trápia problémy so zdražovaním, rozpadávajúcim sa zdravotníctvom, a keď je už cítiť prvé vplyvy novely Trestného zákona, sa politici v pracovnom čase venujú zastrašovaniu aktivistov.

„Za naším článkom o zákazke pre firmu Stanter si stojíme a sme presvedčení, že v ňom uvádzame výlučne fakty, ktoré je možné overiť z verejne dostupných zdrojov. Na žiadnu konkrétnu chybu v článku nás neupozornili ani pán Gedra, ani Kaliňák,“ dodala nadácia.

Podľa Gedru ide o kampaň progresívcov

„Takto sa robí špinavá politická kampaň v réžii progresívnych mimovládok. Načo fakty, načo argumenty… Majú svoje liberálne médiá, ktoré im zahrajú aj tú poslednú špinavosť, no my už im toto trpieť nebudeme!“ napísal Gedra k videu, v ktorom sa vyjadruje k incidentu a zároveň zverejňuje video z priestorov nadácie.

Podľa neho sa tvrdenia Nadácie Zastavme korupciu nestretávajú s realitou. Tvrdí, že celá súťaž bola robená cez elektronický systém a zúčastnilo sa jej deväť uchádzačov. Trvá na tom, že firma, ktorú úrad vybral, splnila všetky podmienky.

Uložiť článok

Najnovšie články