Ilustračná foto: SITA/AP

Kim Jo-čong otvorene skritizovala Spojené štáty a Západ, obhajovala Rusko a nezabudla sa vyhrážať ani jadrovou vojnou.

Iba prednedávnom sme písali o kontroverznom vyjadrení obávanej sestry Kim Čong-una, kedy vyzvala k tomu, aby Severná Kórea posilnila svoje jadrové zbrane. Dôvodom má byť návšteva americkej jadrovej ponorky v Južnej Kórei.

Článok pokračuje pod videom ↓

Prešlo pár dní a Kim Jo-čong svoje vyjadrenia ešte viac vystupňovala. Otvorene skritizovala Spojené štáty a Západ, obhajovala Rusko a nezabudla sa vyhrážať ani jadrovou vojnou, čo sa už pomaly stáva štandardom. O téme informovala agentúra Reuters.

S Ruskom by sa vraj nemalo zahrávať

„Spojené štáty americké a Západ by nemali ignorovať alebo podceňovať vážne varovania z Ruska“ povedala zrejme na margo ruských jadrových vyhrážok, s ktorými sa za posledné mesiace roztrhlo vrece. „Sú Spojené štáty a Západ pripravené niesť následky ich bezohľadného zahrávanie sa s ohňom proti Rusku, ktoré je jadrovou superveľmocou?“ spytovala sa.

Severná Kórea pritom naďalej plní stránky denníkov. Vodca Kim Čong-un najnovšie zdôraznil význam vzájomných vzťahov s Kubou. Išlo o odkaz kubánskemu prezidentovi Miguelovi Díazovi-Canelovi. Kimov odkaz je považovaný za snahu o posilnenie dlhoročných väzieb medzi oboma socialistickými krajinami napriek tomu, že Kuba vo februári nadviazala diplomatické styky s Južnou Kóreou.

Uložiť článok

Najnovšie články