Foto: Champer, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons

Obyčajné cestovanie vlakom sa na tejto trase razom premení na rozprávkové dobrodružstvo.

Glacier Express patrí k najikonickejším a najkrajším panoramatickým tratiam na svete. Priamo v srdci Európy si môžete dopriať výnimočnú cestu, počas ktorej vás budú sprevádzať dych vyrážajúce scenérie švajčiarskej prírody. Z obyčajného presunu z bodu A do bodu B sa tak stáva jeden z najkrajších momentov života.

Článok pokračuje pod videom ↓

Vlak spája Zermatt a St. Moritz, dve významné strediská položené vo vysokej nadmorskej výške.

91 tunelov, 291 mostov a nepretržitý výhľad na nádhernú prírodu

Počas cesty prekonáte 91 tunelov a 291 mostov. Výhľad z panoramatického okna vo vlaku ponúka nepretržitý záber na krajinu pokrytú majestátnymi horami, rozľahlými lesmi a malebnými švajčiarskymi dedinkami.

Portál RhB zážitkovému vlaku prideľuje výstižný názov, a to „najpomalší rýchlik na svete“.

Foto: Kabelleger / David Gubler (http://www.bahnbilder.ch), Public domain, via Wikimedia Commons

Z meditačného tranzu vás vytrhne len lahodná ponuka gurmánskych špecialít, ktoré sú podávané s dokonalým zmyslom pre detail a umocnené profesionálnym servisom. Nezabudnuteľný gastronomický zážitok dopĺňa prídel prvotriedneho vína, ktoré dokonale ladí s jedlom.

Medzi najkrajšie body patrí ikonický 65-metrový viadukt Landwasser, panoramatický priesmyk Oberalp vo výške 2 033 metrov nad morom, či známa Rýnska roklina, ktorú mnohí označujú ako „švajčiarsky Grand Canyon“.

Foto: Lord Koxinga, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons

Samozrejmosťou je aj elegantný a štýlový interiér samotného vlaku. Vďaka precíznosti a elegantnému dizajnu takmer zabudnete na fakt, že sedíte v dopravnom prostriedku.

Ako informuje portál STC, cesta vlakom vám zaberie približne 8 hodín. Základná výletná ponuka zahŕňa trojdňový plán, do ktorého je zahrnutý príchod a prenocovanie v Zermatte, celodenná panoramatická trasa, prenocovanie v St. Moritzi a spiatočná cesta verejnou dopravou.

Cena trojdňového lístku začína na sume 570 švajčiarskych frankov, alebo približne 606 eur. Služba ponúka aj verziu cesty pri západe slnka.

Ako informuje TimeOut, Glacier Express sa tento rok umiestnil na piatom mieste v zozname tých najlepších vlakových trás na svete. V Európe ho prekonáva len britský vlak British Pullman, čo znamená, že v európskom vnútrozemí je rozprávková jazda bezkonkurenčnou možnosťou.

Uložiť článok

Najnovšie články