Foto: pexels

Pred sebou máme daždivé dni.

Po včerajšom daždivom dni dnes bude na Slovensku počasie v podobnom duchu. Na strednom Slovensku sa už zrážky očakávajú len miestami, no mračná sa presunuli smerom na východ.

Článok pokračuje pod videom ↓

V okresoch Michalovce, Sobrance a Trebišov sa môže vo štvrtok vyskytnúť výdatný dážď. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) preto vydal výstrahu prvého stupňa. Informuje o tom na svojom webe.

Meteorológovia očakávajú úhrn zrážok okolo 35 milimetrov. „Tento úhrn zrážok predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Predpokladaný úhrn a intenzita zrážok sú v danej ročnej dobe a oblasti bežné, ale môžu spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ priblížili.

Daždivé dni

Ako informuje iMeteo, dnešok bude sychravý a zamračený, takže si určite pribaľte aj dáždnik. „Počasie u nás ovplyvňuje dnes zvlnené frontálne rozhranie, ktoré je spojené s prehlbujúcou sa tlakovou nížou nad Talianskom. K nám tak prenikli výdatnejšie zrážky, hoci oveľa horšia situácia je v týchto dňoch v okolí Jadranu,“ informuje portál.

Dnešné teploty sa budú pohybovať od 10 do 15 stupňov, na juhu západného Slovenska môže byť aj 17 °C. Vo výške 1 500 metrov sa bude teplota pohybovať okolo +5 °C. Vo výške 2000 m prevažne zamračené a sneženie. Najnižšia ranná teplota 1 a najvyššia denná 3 stupne Celzia.

Víkend bude taktiež daždivý, no nedeľa by už mohla priniesť menej oblačnosti a budúci týždeň sa ešte môže vrátiť aj babie leto.

Uložiť článok

Najnovšie články