Ilustračné foto: Pexels

Prokurátori oznámili, že identifikovali obete a v záujme poškodených odmietli poskytnúť podrobnosti.

Dvoch poľských kňazov zadržali pre obvinenia zo sexuálneho zneužívania detí, oznámili v stredu prokurátori. TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP.

Článok pokračuje pod videom ↓

Prokurátori uviedli, že začali vyšetrovanie sexuálneho zneužívania po tom, ako sa objavili dôkazy počas vyšetrovania prípadu vraždy a samovraždy, ktorý zahŕňa dvoch ďalších kňazov zo sosnowieckej diecézy.

V súvislosti s vyšetrovaním zneužívania boli dosiaľ zadržaní traja muži, z ktorých dvaja sú katolíckymi kňazmi tejto diecézy. „Dvaja muži boli obvinení zo spáchania sexuálnych činov voči neplnoletým osobám,“ uviedol hovorca prokuratúry. Tretí muž, ktorý je bývalým kňazom, bol obvinený z podvodu.

Prokurátori oznámili, že identifikovali obete a v záujme poškodených odmietli poskytnúť podrobnosti.

Vatikán minulý rok prijal rezignáciu biskupa Grzegorza Kaszaka zo sosnowieckej diecézy po tom, čo jeden z jej kňazov údajne organizoval orgie s prostitútom. Škandál vyšiel najavo, keď muž počas večierka upadol do bezvedomia a na pomoc mu museli privolať zdravotnú pohotovosť. V diecéze sa podľa AFP objavili aj iné sexuálne škandály.

Nový biskup tejto diecézy v júni oznámil zriadenie dvoch komisií, ktoré budú vyšetrovať škandály. Pápež František označil boj proti sexuálnym útokom v cirkvi za jedno z hlavných poslaní svojho pontifikátu. Po viacerých škandáloch trvá na politike nulovej tolerancie, píše AFP.

Vo svojom trápení nikto nemusí byť sám. Ak prežívate náročné obdobie, tím profesionálov je tu pre vás 24 hodín denne na webe IPčko.sk. Pomoc môžete vyhľadať kedykoľvek prostredníctvom mailu alebo chatu.

Uložiť článok

Najnovšie články