Foto: Profimedia

Kráľovská rodina má obrovský dôvod na radosť.

Kráľovská rodina má obrovský dôvod na radosť. Hoci sú vzťahy v rodine stále napäté, teraz majú dôvod na to, aby sa spojili a oslávili šťastnú novinku.

Článok pokračuje pod videom ↓

Ako informuje portál BBC, tridsaťšesťročná princezná, vnučka Alžbety II., a jej manžel Edoardo Mapelli Mozzi sa začiatkom jari dočkajú prírastku do rodiny. Buckinghamský palác totiž oznámil, že princezná Beatrice čaká druhé dieťa. Kráľ Karol III. bol informovaný a obe rodiny sú „nadšené“, uviedol palác.

Foto: Profimedia

Ďalší potenciálny následník trónu

Princezná Beatrice je najstaršou dcérou vojvodu z Yorku a Sarah Fergusonovej, vojvodkyne z Yorku. Vo vyhlásení, ktoré vydal palác, sa uvádza: „Jej kráľovská výsosť princezná Beatrice a pán Edoardo Mapelli Mozzi s veľkou radosťou oznamujú, že začiatkom nového roka čakajú druhé spoločné dieťa; súrodenca pre Wolfieho a Siennu.“

Pár, ktorý sa zosobášil v roku 2020, má trojročnú dcéru Siennu, ktorá sa narodila v nemocnici Chelsea and Westminster Hospital. Edoardo Mapelli Mozzi má zároveň z predchádzajúceho vzťahu osemročného syna menom Wolfie.

Nové bábätko sa stane 14. pravnúčaťom zosnulej kráľovnej a druhým, ktoré sa narodilo od jej smrti v roku 2022 po tom, ako sa minulý rok narodil Beatricin synovec Ernest. Dieťa sa narodí ako 11. v poradí na trón a Beatricina mladšia sestra – princezná Eugénia, sa posunie na 12. miesto.

Uložiť článok

Najnovšie články