Ilustračná foto Marseille: unsplash

To najlepšie máme takmer pod nosom.

Ak si chcete užiť takpovediac z každého rožku trošku a dopriať si perfektnú dovolenku, máme pre vás skvelý tip. Vo francúzskom Marseille nájdete tú najlepšiu štvrť na svete.

Článok pokračuje pod videom ↓

Európa má čo ponúknuť

Ako informuje web Euronews, marseillská štvrť bola v každoročnom rebríčku časopisu Time Out vyhlásená za tú najlepšiu na svete. Notre-Dame-du-Mont je pokrytá grafitmi, lemovaná historickými obchodíkmi a dýcha skvelou atmosférou aj vďaka živej hudbe, ktorá sa tu ozýva. Na prvú priečku sa prebojovala spomedzi 38 hodnotených miest, ktoré sa jednoznačne oplatí navštíviť.

Foto: Kim, CC BY-SA 2.0, via Wikimedia Commons

Do prvej desiatky sa dostali aj dve ďalšie európske štvrte, a to Stokes Croft a St Paul’s v Bristole (obsadili 6. miesto) a Príncipe Real v Lisabone (na 8. mieste). Napriek tomu, že nie je v top desiatke, za zmienku stojí aj Krakov, ktorý sa ocitol na 11. priečke.

Ste tu za menej ako dve hodiny

Prístavné mesto Marseille v južnom Francúzsku mnohých láka bohatou kultúrou a stredomorským podnebím. Ľudia si zamilovali miestne reštaurácie, ale aj galérie, na svoje si tu prídu aj milovníci umenia. Dokonalý deň tu môžete stráviť v niektorej z útulných lokálnych kaviarní s dobrou knihou v ruke.

Ilustračná foto Marseille: pexels

Deň môžete zakončiť napríklad večerou v reštaurácii Livingston, v ktorej varia skvelí šéfkuchári. Po kvalitne strávenom dni sa môžete uložiť do pohodlnej postele v dizajnovom hoteli Mama Shelter. Mesto Marseille je ľahko dostupné z rôznych kútov Európy. Z Viedne sa sem napríklad lietadlom dostanete za dve hodiny, pričom najlacnejšia letenka vás vyjde už od 59 eur (cena je platná v čase publikovania článku, časom sa môže meniť). Čo sa rebríčka týka, zostavovaný bol na základe rôznych kritérií, vrátane kultúry, umenia, jedla, ale aj komunity a nočného života, ktorý si tu môžete dosýta užiť.

Uložiť článok

Najnovšie články