Foto: ilustračné, Unsplash

Obdobie plážových drinkov a piesku, ktorý nám vypadáva z tašiek ešte týždeň po návrate na Slovensko, je nenávratne preč.

Začína sa sezóna ideálna pre ľudí, ktorí si chcú namiesto pečúceho slnka užiť šálku ovocného čaju na námestí v historickom centre nádherného mesta. Pokiaľ aj vy patríte k jesenným dobrodruhom, máme pre vás dokonalý tip na túto sezónu.

Článok pokračuje pod videom ↓

Ako píše portál TimeOut, britská spoločnosť SkyParkSecure analyzovala svetové mestá, v ktorých si ľudia užívajú najlepšie jesenné prázdniny.

Do úvahy sa brali faktory, akými sú priemerná cena hotelov, či počet jesenných zrážok a päťhviezdičkových reštaurácií v mestách.

Nakoniec spoločnosť zostavila zoznam najlepších miest na svete, kam sa oplatí túto jeseň vyraziť.

V zozname nájdete aj Prahu a Viedeň

Na prvom mieste skončil Londýn. Anglická metropola sa pýši viac ako 39 miliónmi príspevkov na sociálnych sieťach, ktoré jeho názov skloňujú v súvislosti s jesenným cestovaním. Tento rok by ste ho preto určite nemali vynechať.

Foto: Unsplash

Do zoznamu sa okrem toho dostali dve extrémne blízke metropoly – Viedeň (5. miesto) a  Praha (6. miesto).

Hoci Soul, ktorý sa umiestnil na druhom mieste, je od nás na míle vzdialený, netreba nad tým príliš smútiť. Všetky zvyšné mestá, s výnimkou kanadskej provinčnej Alberty (jediná lokalita v zozname, ktorá nie je mestom) a amerického San Francisca, totiž nájdete priamo v Európe.

Takto vyzerá celý zoznam najlepších miest na jesenný výlet v roku 2024:

  1. Londýn, Spojené kráľovstvo
  2. Soul, Južná Kórea
  3. Paríž, Francúzsko
  4. Kodaň, Dánsko
  5. Viedeň, Rakúsko
  6. Praha, Česko
  7. Alberta, provincia v Kanade
  8. Mníchov, Nemecko
  9. Berlín, Nemecko
  10. San Francisco, Spojené štáty
Uložiť článok

Najnovšie články