Foto: TASR - Pavel Neubauer, Jaroslav Novák

"V podniku blízkemu progresívnej politickej scéne sa konečne urobila razia!" píše pezinská organizácia Smeru-SD.

Len pred asi mesiacom unikli informácie o tom, že v bratislavskom kultúrnom centre Dunaj, známom ako KC-čko, prebehla policajná razia. Dôvodom mala byť kontrola Finančnej správy SR. Podobná situácia sa zopakovala aj v piatok 27. septembra, tentoraz v klube WAX2. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Informovala o tom bratislavská polícia na sociálnej sieti s tým, že išlo o súčinnostnú akciu, ktorej sa okrem policajtov Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave I. zúčastnila na žiadosť Finančnej správy SR aj mobilná jednotka Úradu hraničnej a cudzineckej polície Prezídia Policajného zboru.

„Akcia bola zameraná na kontrolu vydávania príjmových dokladov ako aj problematiku e-kasy, pričom policajti prvého bratislavského okresu sa zamerali na odhaľovanie násilnej ako aj drogovej trestnej činnosti,“ informovali policajti na sociálnej sieti.

Na mieste mali byť údajne zaistené plastové vrecká s obsahom bielej kryštalickej látky. Tie sa podľa polície nachádzali na DJ-skom pulte aj tanečnom parkete.

Vyjadrenie premiérskej strany

K razii sa vyjadrila aj okresná organizácia vládnej strany Smer-SD. „V podniku blízkemu progresívnej politickej scéne sa konečne urobila razia! Niektoré bratislavské podniky sú posledné roky semenišťom drog a progresívnej propagandy. Navštevujú ich početne aj zahraniční „drogový turisti“ a chlapi hľadajúci „pekné mladé dievčatá“,“ napísali na sociálnu sieť premiérovi spolupracovníci z Pezinka.

Pokračuje tým, že tu často býva angličtina „jazykom na dohovorenie“. Odkiaľ to pezinská okresná organizácia vie, a na základe čoho dospela k svojim obvineniam, nevedno. „Bitky, drogy, prostitúcia…V jednom obdobnom podniku už za našej vlády polícia konečne raziu urobila tiež a čertíci a feťáci povyskakovali rad za radom. A vykrikovali v tom duchu, že v Bratislave sa predsa nemôžu robiť drogové razie!“ 

Bratislavský primátor raziu odsúdil

Primátor hlavného mesta Matúš Vallo piatkovú raziu odsúdil a policajný zásah prirovnal k 90. rokom.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Matúš Vallo (@matus.vallo)

„Dôrazne budem od kompetentných žiadať vysvetlenie, aký bol na ňu (raziu, pozn. red.) dôvod a za akých okolností podnet na raziu vznikol. Obdobné demonštrácie sily si totiž pamätáme z 90. rokov a verím, že dnes si už nikto nemôže myslieť, že by Finančná správa SR mala ísť kontrolovať vydávanie bločkov zákazníkom s desiatkami kukláčov a dve hodiny držať návštevníkov klubu opretých o stenu s rukami nad hlavou,“ napísal na sociálnej sieti.

Uložiť článok

Najnovšie články