Ilustračná foto: SITA - Milan Illík, Unsplash

NR SR za tento nákup zaplatila 60 267,60 eura.

Kancelária Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR) mala nakúpiť tabakové a bezdymové výrobky a fajčiarske potreby za viac ako 60-tisíc eur. Vyplýva to z oznámenia 23841 – IPT , ktoré sa objavilo vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO). 

Článok pokračuje pod videom ↓

„Predmetom tejto zákazky je dodávanie: a) Spotrebiteľských balení cigariet (20 kusov cigariet v 1 krabičke) a spotrebiteľských balení bezdymových tabakových výrobkov HEETS (20 kusov tabakových náplní v 1 krabičke), b) Priesvitných zapaľovačov s obyčajným plameňom, piezoelektrických, o rozmeroch cca 2,2 x 1 x 8,“ píše sa v oznámení.

Foto: uvo.gov.sk

Predpokladaná hodnota nákupu bola 51 015 eur, NR SR napokon zaplatila 60 267,60 eura. Vyberala pritom z jedinej ponuky. K použitým finančným prostriedkom je zverejnená informácia o tom, že obstarávanie nebolo financované z fondov EÚ.

Interez kontaktoval ÚVO aj NR SR, aby vysvetlili, na čo sa nákup použije a z akých peňazí bol platený. Z Kancelárie Národnej rady sme odpoveď do stanoveného termínu nedostali. Nižšie ponúkame stanovisko ÚVO. Ak Kancelária NR SR zašle odpovede, článok bude doplnený.

„Úrad pre verejné obstarávanie sa uvedenou zákazkou nezaoberá, na stránke úradu sú iba zverejnené dokumenty k tomuto obstarávaniu v profile verejného obstarávateľa, pretože všetci verejní obstarávatelia majú svoj profil a prostredníctvom tohto profilu si plnia svoje informačné povinnosti vyplývajúce z právnych predpisov. Vyjadrenie k financiám, ktoré boli využité na nákup, prosím smerujte na verejného obstarávateľa, v tomto prípade: Kancelária Národnej rady Slovenskej republiky.“

Uložiť článok

Najnovšie články