Foto: TASR - Pavel Neubauer / TASR - Dano Veselský

Reakcie verejnosti na seba nenechali dlho čakať.

Mestská knižnica v Bratislave pred niekoľkými hodinami na facebooku zverejnila príspevok, v ktorom ponúkla Andrejovi Dankovi, Rudolfovi Huliakovi, ale aj Romanovi Michelkovi členské zadarmo. „Aby sa mohli slobodne dovzdelať v oblastiach, v ktorých tápu,“ napísala knižnica. 

Článok pokračuje pod videom ↓

„Súčasťou našej vízie je akcent na vzájomný rešpekt, diskusiu, solidaritu a zodpovednosť za zlepšovanie miesta a sveta, v ktorom žijeme. Veríme, že zvedavosť, ohľaduplnosť a empatia sú vlastnosti, ktoré každému pomáhajú k lepšiemu uplatneniu sa a prispievajú k lepšej budúcnosti nás všetkých,“ začala Mestská knižnica v Bratislave.

„Chceli by sme preto ponúknuť naše služby tým, ktorí ich, zdá sa, momentálne akútne potrebujú, konkrétne Andrejovi Dankovi a Rudolfovi Huliakovi. Pochopíme, ak prizvú aj Romana Michelka, ktorý zvyčajne chrabro bráni dobré mravy v kultúre, ale v reakciách na (ne)kultúrnosť prejavu vlastných kolegov na túto svoju samozvanú rolu akosi zabúda,“ pokračovala a vysvetlila, že im preto ponúka členské zadarmo.

„Hoci naše členské sú symbolické 4 eurá ročne, v tomto prípade radi urobíme výnimku a pánom poskytneme členské zadarmo, aby sa mohli slobodne dovzdelať v oblastiach, v ktorých tápu.“

Ľuďom sa gesto knižnice pozdáva

Pod príspevkom sa objavilo množstvo komentárov, v ktorých ľudia knižnici poďakovali.

„Ste skvelí a odvážni, držte sa a vďaka za to, že si ctíte hodnoty,“ stojí v jednom z nich.

 

Uložiť článok

Najnovšie články