Foto: SITA - Branislav Bibe

Vyťahujte zimné bundy.

Ak ste ešte dúfali v skorý návrat teplejšieho počasia, teraz vás poriadne sklameme. Ako informuje portál iMeteo, valí sa na nás výrazné ochladenie. Spomína prvý sneh či prvé plošnejšie mrazy. Ak ste ešte neuložili svoju záhradku na zimný spánok, je najvyšší čas, pretože vaša úroda môže utrpieť. 

Článok pokračuje pod videom ↓

V priebehu nedele sa má na našom území výraznejšie ochladiť, v dôsledku čoho klesne hranica sneženia – na severe len na 1500 metrov nad morom.

„Vplyvom toho treba očakávať, že sa na hrebeňoch Vysokých Tatier bude vyskytovať prvé sneženie. Napadnúť by tu mohlo do 5 cm nového snehu,“ avizuje iMeteo.

V utorok to bude ešte horšie

V podobnom duchu sa bude niesť aj začiatok nového týždňa. Takže si cez víkend nezabudnite zo skríň povyťahovať teplé oblečenie, budete ho potrebovať.

„Už v noci z nedele na pondelok bude na našom území veľmi chladno. Teploty do rána poklesnú na +9 až +2 °C, no v dolinách a v kotlinách pôjdu teploty ešte nižšie,“ upozorňuje portál o počasí a dodáva, že v utorok môžu teploty v dolinách a kotlinách klesnúť až k -2 °C.

Uložiť článok

Najnovšie články