Foto: Coccodrillo

Firma medzi rokmi 2018 a 2023 neskončila v zisku ani jediný raz.

Ani biznis s odevnými značkami neprežíva od pandémie covidu najlepšie časy. Predajcovia musia o svoje miesto na trhu bojovať, nehovoriac o veľkej konkurencii v celom segmente. Neľahké obdobie má v súčasnosti aj známa značka detského oblečenia Coccodrillo, respektíve jej niekdajší slovenský distribútor. Informuje o tom portál Index.

Článok pokračuje pod videom ↓

Coccodrillo je na našom trhu pomerne rozšírenou značkou, ktorá je blízka predovšetkým mnohým rodičom. Ide o detskú módu, ktorú na Slovensku zastrešovala firma Tajpex. Okrem vlastných predajní ste brand mohli nájsť aj v rôznych iných e-shopoch väčších predajcov. Dôležité je, že poľskú materskú skupinu u nás výhradne zastupovala spomínaná spoločnosť.

Pomerne stabilné tržby sa začali narúšať v roku 2019 a zásadnejším spôsobom počas prvého pandemického roku. Od roku 2018 Tajpex dokonca nezaznamenal zisk ani jeden raz a spolu s výrazným prepadom tržieb si tak zarobil na problémy. Len pre upresnenie, vlani zaznamenala firma tržby na úrovni 170-tisíc eur, pričom ešte v spomínanom roku 2019 to bolo viac ako 550-tisíc eur.

V závere minulého roka bol Tajpex aj na zozname dlžníkov, keď Sociálnej poisťovni dlhoval viac ako 2 400 eur a podobnú sumu evidovali aj na finančnej správe. Materská poľská spoločnosť navyše v auguste dala bodku za trápiacim sa distribútorom tým, že ho poslala do konkurzu. Podľa Indexu nie sú príčiny známe, no predpokladá sa, že išlo o nevyplatené záväzky voči Poliakom. V nasledujúcich týždňoch sa tak bude rozhodovať o tom, či Tajpex skončí v konkurze.

Pre zákazníkov, ktorí si značku obľúbili, však prišli dobré správy. Coccodrillo na Slovensku neskončilo úplne, podnikanie si po Tajpexe prevzala materská skupina. Zmenou je, že už nefunguje slovenský web, no pre nakupujúcich je k dispozícii mutácia jeho európskeho e-shopu. Aspoň zatiaľ teda Poliaci detský brand na tuzemskom trhu udržali. Ďalšie kroky spoločnosti nie sú nateraz známe.

Uložiť článok

Najnovšie články