Foto: FB/Martina Holečková

Petíciu vytvorili tri poslankyne.

Poslankyne Martina Holečková (nezávislá poslankyňa-odišla z KDH), Mária Kolíková (SaS) a Vladimíra Marcinková (SaS) spustili petíciu s názvom Povedzme nie urážkam a ponižovaniu žien. Informovala o tom strana Sloboda a solidarita (SaS) a priblížila, že poslankyne tak reagujú na správanie poslanca Rudolfa Huliaka (SNS) voči ženám.

Článok pokračuje pod videom ↓

Súčasne reagujú aj na celospoločenskú potrebu ohradiť sa voči takýmto prejavom. Holečková zdôraznila, že už nemôžu viac tolerovať hrubé a neslušné správanie vládnych predstaviteľov voči ženám.

„Slová sú len krokom od činov, ktoré môžu viesť k násiliu, či už doma, alebo na ulici. Ak rezignujeme na slušnosť a neohradíme sa ako spoločnosť voči mužom ako Huliak, ticho akceptujeme a priznávame, že takéto správanie je normálne,“ upozornila poslankyňa Holečková.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Sloboda a Solidarita (@sloboda_a_solidarita)

Nenávisť voči ženám je neprijateľná

Nenávisť k ženám podľa Kolíkovej nesmie mať miesto v parlamente ani kdekoľvek inde. „Začína to ponižovaním, pokračuje násilím, domácim aj znásilnením. Ako signatárky petície požadujeme okamžité ospravedlnenie od poslanca Huliaka za jeho hulvátske a hrubé slová, ktorými urazili všetky ženy,“ uviedla Kolíková s tým, že žiadajú súčasne koalíciu, aby nezneužívala moc na útoky voči ženám, a naopak, tieto toky zastavila.

Marcinková si myslí, že sa ženy teraz musia spojiť proti vulgárnemu a nenávistnému správaniu sa politikov. „Pripojiť sa môžu všetci, ktorí uprednostňujú argumenty a slušnosť pred primitivizmom a mizogýniou. Veríme, že touto petíciou spustíme verejnú diskusiu o mantineloch komunikácie v politike a zachovávaní ľudskej dôstojnosti aj napriek politickému zápasu,“ uzavrela Marcinková.

Uložiť článok

Najnovšie články