Foto: Screen TikTok.com (matthewhaywoodx)

Je zábavné sledovať, ako jedlá či nápoje, na ktorých my nevidíme už nič zaujímavé, pôsobia na cudzincov, ktorí ich ochutnajú prvýkrát.

Pred niekoľkými mesiacmi sme vám ukázali video Brita, ktorý navštívil slovenské potraviny a poriadne ho v ňom prekvapili ceny. Počas svojej návštevy našej malebnej krajiny stihol okrem toho ochutnať aj slovenské tradičné jedlo — bryndzové halušky. Tak čo myslíte, chutili mu? 

Článok pokračuje pod videom ↓

Matthew Haywood je britský cestovateľ, ktorý má na TikToku vybudovanú základňu pozostávajúcu z takmer 200-tisíc sledujúcich. Okrem iného tu nájdete aj viacero videí, ktoré nakrútil na Slovensku. Napríklad, ochutnávku raňajok v McDonalde, ukážku hotela v Bratislave za pár eur na noc, alebo už spomínanú degustáciu bryndzových halušiek.

@matthewhaywoodx Eating traditional, local Slovakian food🇸🇰 Halušky🔥 #travel #fyp #bratislava #solotravel #foodie #mukbang #foryoupage #adventure #slovakia #fypシ #europe ♬ original sound – MatthewHaywoodX

Bryndzové halušky áno, kofola ani veľmi nie

Zavítal konkrétne do podniku v Bratislave, ktorý ponúkal tradičné slovenské jedlá. Objednal si bryndzové halušky a ako inak, kofolu. Pri nej musel vysvetliť, že ide o nealkoholický čapovaný nápoj, no ako priznal, nebol si istý, čo si má o jej chuti myslieť, no nevyzeral, že by mu veľmi chutila.

Ďalej opísal, z čoho pozostávajú halušky a neskrýval svoje nadšenie. Povedal, že chutia skvelo a naberal si poriadne veľké sústa. Napokon odporučil všetkým ľuďom, aby pri návšteve Slovenska nezabudli halušky ochutnať. Na záver si dal zemiakovú placku, no z nej až taký nadšený nezostal, no ešte nezabudol dodať, že halušky si absolútne zamiloval.

@matthewhaywoodx Trying the best and most popular Slovakian snacks🍫🇸🇰 Are these the best in Slovakia? #travel #fyp #bratislava #solotravel #foodie #mukbang #foryoupage #adventure #slovakia #fypシ ♬ original sound – MatthewHaywoodX

Video Brita videlo cez 350-tisíc ľudí a aj mnohí Slováci, ktorí sa ozvali v komentároch, sa Matthewovi zdôverili, že halušky majú tiež veľmi radi.

Niektorí mu odporúčali ďalšie jedlá, ktoré má ochutnať — ako parené buchty, bryndzové pirohy či vyprážaný syr. V jednom zo svojich ďalších videí urobil Matthew napríklad aj ochutnávku sladkostí, ktoré nakúpil v obchode na Slovensku.

Uložiť článok

Najnovšie články