Foto: Youtube.com, reprofoto (B2B Castaways (Strick and Fran))

Dvojica počas svojho dobrodružstva narazila na znepokojujúcu vec.

Dvojica Jack Strickland a Francesca Pusceddu spoločne vedú Youtube kanál s názvom B2B (Back 2 Basics) Castaways, na ktorom majú k dnešnému dňu viac ako 1,43 milióna sledovateľov. Dobrodruhovia spoločne navštevujú rôzne tropické opustené ostrovy. Austrálčania trávia svoje dni na mori v lodi, potápajú sa so žralokmi, venujú sa rybolovu a prehľadávajú izolované miesta v oceáne. O ich skúsenostiach napísal portál LADBible.

Článok pokračuje pod videom ↓

Dvojica v minulom roku začala štvormesačnú púť, počas ktorej plánovali takmer celý čas prežiť v oceáne, so zastávkami na rôznych ostrovoch.

Prehľadávanie opusteného ostrova

Písal sa deň 44, keď sa dvojica ráno zapozerala na pláž izolovaného ostrova, na ktorej mala v pláne noc predtým kempovať. Chvalabohu, pár nakoniec zvolil možnosť prenocovať na palube.

Jack kamerou ukázal na stopy na pláži, pričom podotkol, že práve hľadia na „krokodíliu šmýkačku“ (miesto, kde sa tieto plazy kĺžu z pevniny do mora).

Foto: Youtube.com, reprofoto (B2B Castaways (Strick and Fran))

V decembrovom vlogu ďalej opisujú, že na ostrov dorazili aj preto, aby mohli pozorovať vzácny druh delfínov, ktoré by sa v Austrálii bežne ani „nachádzať nemali“. Prvá polovica videa prebieha v malebnom pokoji – dvojica loví ryby, hľadá delfíny a na videu ukazuje, či sú na povrchu vody a pevniny stopy po zvieratách.

To sa však zmenilo, keď Francesca pri skúmaní pevniny objavila zaujímavý jaskynný útvar.

Po priblížení sa k diere zistila, že vo vnútri úzkej priehlbiny leží ľudská lebka. Vedľa nej bolo úhľadne zoradených niekoľko kostí. „Mám z toho srdce v hrdle,“ vravela žena.

Jackovi rýchlo bežala oznámiť, čo našla. Ten povedal, že z jej nálezu mu „naskočila husia koža“.

Pohreb domorodých kmeňov

Neskôr povedal, že podľa jeho názoru ide o možné pohrebisko domorodcov. Tradície sa v týchto oblastiach líšili v závislosti od jednotlivých kmeňov.

Povedal, že v tejto oblasti mohli ľudia prenášať mŕtvolu pozostalého, ktorý bol významným členom kmeňa. Z jeho kostry odstránili mäso a kosti prenášali so sebou. Podľa jeho výpovede mohli kmene veriť, že duch človeka je v tomto stave stále nažive. Kosti nakoniec ponechávali na krásnych a „bezpečných“ miestach.

Zaujímavý bol tiež nález mnohých ulít na mieste, ktoré „boli v tých časoch pre domorodých ľudí štandardnou stravou“, pričom prázdne ulity mohli vyhadzovať práve na podobných miestach.

„Takže sa zdá, že toto nie je len miesto hostín, ale eventuálne aj večného odpočinku,“ uzatvára.

Uložiť článok

Najnovšie články