Ilustračná foto: SITA/AP/Pexels

Falošný Brad Pitt komunikoval so ženami cez WhatsApp.

Španielska polícia v pondelok uviedla, že zadržala päť ľudí obvinených z podvodu, pretože dve ženy obrali o 325 000 eur. Na internete sa vydávali za amerického herca Brada Pitta. Informuje o tom TASR podľa správy agentúry AFP. Podozriví sa so ženami skontaktovali na fanúšikovskej stránke oscarového herca a presvedčili ich, že „majú citový vzťah“, priblížila vo vyhlásení španielska civilná garda.

Článok pokračuje pod videom ↓

Podvodníci následne ženám navrhli, aby investovali peniaze do rôznych projektov, ktoré neexistovali. Ženu z Andalúzie okradli o 175 000 eur, ďalšia z Baskicka prišla o 150 000 eur. „Kyberzločinci preskúmali sociálne siete obetí a vytvorili ich psychologický profil. Zistili, že obe ženy sú zraniteľné osoby, ktorým chýba náklonnosť a majú depresiu,“ uviedla polícia.

Sľuboval im spoločnú budúcnosť

Na konverzáciu so ženami používali aplikáciu WhatsApp. Obete uverili, že si píšu s Bradom Pittom, ktorý im „sľúbil romantický vzťah a spoločnú budúcnosť“, dodala. Policajti zadržali päť osôb vrátane pravdepodobného lídra skupiny v Andalúzii. V rámci zásahu prehľadali päť domov a zhabali niekoľko mobilov, platobných kariet, dva počítače a denník, v ktorom boli zapísané frázy na oklamanie žien. Polícii sa podarilo získať späť 85 000 eur, ktoré boli od žien vylákané.

Uložiť článok

Najnovšie články