Foto: Unsplash

Na Slovensku dnes bude príjemne.

Po náročnom období sa na Slovensku prihlásilo o slovo babie leto. To prišlo v druhej polovici septembra ako rozlúčka s 20-stupňovými teplotami.

Článok pokračuje pod videom ↓

Aj keď ešte dnes bude svietiť slnko a bude príjemne, už čoskoro by mala prísť zmena, píše iMeteo.

Čaká nás slnečný deň

Dnes bude na Slovensku teplo a slnečno, zrána ojedinele hmla alebo nízka oblačnosť. Na svojom webe o tom informuje Slovenský hydrometeorologický ústav.

Najvyššia denná teplota bude 21 až 26 °C, na Orave a pod Tatrami ojedinele chladnejšie. Teplota na horách vo výške 1 500 metrov nad morom sa bude pohybovať okolo 13 °C.

Fúkať bude slabý až mierny vietor.

iMeteo však upozorňuje na to, že babie leto dnes zasiahne len väčšinu nášho územia. Po teplom víkende už na niektoré miesta zamieri hmla, oblačnosť a výrazná zmena.

Počasie sa zmení

O zvrat v počasí sa má postarať studený front, ktorý už podľa iMeteo začína ovplyvňovať počasie naprieč strednou Európou. Už zajtra by sa mal naplno prejaviť aj u nás.

Pripraviť sa treba aj na búrky, ktoré sa už dnes prejavia napríklad v Rakúsku či Česku a v nočných hodinách začnú postupovať aj cez naše územie.

Už zajtra ráno sa studený front u nás prejaví naplno. Prinesie vlnu výrazného dažďa a oblačnosti, búrky však zatiaľ nehrozia. Vyskytnúť sa môžu v noci z utorka na stredu.

Uložiť článok

Najnovšie články