Foto: Unsplash, Interez

Kontrola varuje pred nebezpečným produktom, môže sa nachádzať vo viacerých slovenských domácnostiach.

Slovenská obchodná inšpekcia (SOI) zistila, že na domácom trhu bol v ponuke výrobok, ktorý by pre spotrebiteľa mohol predstavovať riziko ohrozenia zdravia. Informuje o tom na svojom webe.

Konkrétne ide o laserové ukazovátko s bodovou projekciou značky WEDO. Pôvod výrobku je v Nemecku a ako z kontroly vyplynulo, jeho použitie môže mať vážne zdravotné následky.

Namerané hodnoty laserového žiarenia uvedeného výrobku prekračujú limitné hodnoty expozície oka laserovým žiarením z čoho vyplýva, že pri náhodnom alebo úmyselnom zasiahnutí oka laserovým lúčom môže dôjsť k trvalému poškodeniu zraku,“ uvádza SOI na svojej webovej stránke. Vo vlastnom záujme by ho tak spotrebitelia nemali používať a kontrolovanému predajcovi už boli poskytnuté návrhy na opatrenia, aby sa predišlo ďalšiemu sprístupňovaniu tohto produktu.

Foto: SOI

Spotrebiteľ má pri vrátení nebezpečného výrobku predávajúcemu, u ktorého bol predmetný výrobok zakúpený, právo na vrátenie kúpnej ceny, opravu výrobku v primeranom čase, ak možno zaistiť bezpečnosť opraveného výrobku alebo na výmenu výrobku za bezpečný výrobok,“ priblížila ďalej inšpekcia s tým, že obchodník vám výrobok tiež môže vymeniť za bezpečný produkt rovnakého typu.

Uložiť článok

Najnovšie články