Foto: Gaston County Jail / X (VisionaryVoid) / Unsplash

Čin tohto muža asi nikto nebude odsudzovať. Práve naopak.

Život niekedy ľudí núti k skutočne zúfalým riešeniam. A to je príbeh aj tohto muža, ktorý vymyslel priam šialený plán, pretože iné východisko zo svojej náročnej situácie nevidel. Reč je o istom Američanovi menom James Verone, ktorý sa rozhodol vykradnúť banku. No netúžil po obrovských peniazoch, žiadal len jeden dolár. Keď sa dozviete prečo, jeho konanie pochopíte. 

Istý 59-ročný James zo Severnej Karolíny vošiel 9. júna 2011 do banky, zamestnancovi pri priehradke podal lístok s textom, v ktorom stálo, že ide o bankovú lúpež, žiadal len jeden jediný dolár a následne si sadol do rohu na stoličku a čakal na políciu, opísal The Guardian skutočne netradičnú lúpež. Bez zbraní, bez kriku a bez toho, aby lupič pripravil banku o obrovské peniaze.

Mal na to veľmi smutný dôvod, ktorý vás dojme k slzám

Tomuto činu predchádzalo to, že James po dlhých rokoch prišiel o prácu vodiča dodávky, a tým aj o zdravotné poistenie. Ako možno viete, nemať ho v USA, neznamená nič dobré, keďže zdravotná starostlivosť je tam poriadne finančne nákladná. A presne tú James tak zúfalo potreboval, preto vymyslel práve túto lúpež.

Jamesa trápili rôzne zdravotné problémy, no nemohol si dovoliť návštevu lekára, ktorý by mu pomohol. Spomínajú sa bolesti platničiek aj kĺbov. Ako uvádza UNILAD, dokonca si mal myslieť, že má rakovinu. Rozhodol sa teda dostať do väzenia, kde by mu bola zdravotná starostlivosť poskytnutá. Navyše, ak by dostal trest odňatia slobody na tri roky, vrátil by sa spoza mreží vo svojich 62 rokoch, kedy by už podľa miestnych pravidiel mal nárok na sociálne dávky.

Zdravotnú pomoc dostal

To sa ale nestalo a vo väzení strávil iba 12 mesiacov, takže sa dostal von skôr, než chcel a plánoval. Vo väzení sa však dostal k zdravotným sestrám a bol objednaný aj k lekárovi, svoje rozhodnutie preto neľutoval.

Neskôr však priznal, že čas za mrežami nebol najpríjemnejší, a dokonca sa tu bál o svoj život.

Uložiť článok

Najnovšie články